InnovációMozgáskorlátozottság

Stannah lépcsőliftek az akadálymentesítésért

A lépcsőlift a lépcsőhöz rögzített sínen, elektromos meghajtással mozgó szék, néhány óra alatt telepíthető.

Sok embernek, különböző okokból (életkor, betegség stb.) nehezére esik a lépcsőn közlekedés. Nekik ajánljuk a Stannah lépcsőlifteket, amelyek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére, lakásba, családi házba, akár több emeletes társasházba, kertbe vagy közintézményekbe is. Gyártója egy 1867-ben alapított, családi kézben lévő vállalkozás, amelynek központja a dél-angliai Andoverben van. Az ilyen hosszú és sikeres működés az általa gyártott, igen keresett és kiváló minőségű termékeknek köszönhető. A vállalat ma a világ elsőszámú lépcsőlift-gyártója, évente mintegy 20 ezer lépcsőliftet gyárt és értékesít világszerte.

A lépcsőlift a lépcsőhöz rögzített sínen, elektromos meghajtással mozgó szék. A sínpálya vonalvezetésétől és felhasználási helyétől függően készül egyenes, vagy íves, kültéri, vagy beltéri használatra egyaránt.

Működési elve leginkább a fogaskerekű vasútéhoz hasonlít. Többféle kialakítású, komfortfokozatú és felszereltségű székkel rendelhető, számos beépített biztonsági eleme van a zavartalan és balesetmentes működés érdekében. Akkumulátorról működik, amely automatikusan töltődik, ezáltal áramszünet idején is használható. Az alapfelszereltség része két távvezérlő, amelyekkel hívható, illetve küldhető a szék. A könnyebb ki- és beszállás érdekében az ülés elforgatható, használaton kívül pedig a lábtartóval és a kartámasszal együtt felhajtható. A székhez különféle színű és anyagú kárpitozás rendelhető.

A telepítés alapvető feltétele, hogy a lépcső szélessége elérje 70-75 cm-t. A helyszín felmérése digitális fototechnikával történik, számítógépes szoftver tervezi meg a pályát és ennek alapján a sín legyártása egyedileg, az adott lépcsőhöz illeszkedően történik! A lépcsőlift telepítése nem jár bontási munkálatokkal és csak néhány órát vesz igénybe.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.