Sport

Speciális olimpia téli világjátékok – Öt sportágban 51 magyar induló

Öt sportágban 51 magyar versenyző indul a március 14. és 25. között Grazban sorra kerülő speciális olimpia téli világjátékokon.

“A Magyar Speciális Olimpia Mozgalom történetében először fordult elő, hogy gondtalanul, kitűnő körülmények között tudtak felkészülni versenyzőink a világjátékokra” – mondta Lengyel Lajos, a szövetség elnöke kedden a Városligeti Műjégpályán tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, reméli, hogy a közeli helyszínre sok magyar szurkoló látogat ki és biztatja Ausztriában a versenyzőket.

Az elnök az MTI-nek elmondta: “Sosem fogalmazunk meg konkrét éremelvárást, mert külső tényezőktől is nagyban függ a szereplés, hiszen sérült emberekről van szó. Padlóhokicsapatunk azért nagy eséllyel indul, és érmeket várunk a gyorskorcsolyázóktól, illetve nagy reményekkel lépnek majd jégre műkorcsolyában a Hingyi-tesvérek.”

A magyarok a három említett sportág mellett hófutásban és alpesi síben indulnak az értelmi fogyatékossággal élők világjátékán.

Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke kiemelte, hogy a magyar versenyzők az eddigi téli, illetve nyári speciális olimpiákról mindig éremmel tértek haza, egyúttal megígérte, hogy meglátogatja a csapatot Grazban.

“Szívesen jöttem ide, mert ez olyan közösség, melynek minden tagja örömmel játssza azt, amit sportnak hívunk. Így kell felfogni a testmozgást, ahogy ti teszitek” – mondta Fábián László, a MOB sportigazgatója.

Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke úgy fogalmazott: 26 éve, a kezdeteknél nem gondolta volna, hogy a speciális olimpiai mozgalom Magyarországon olyan lendületet kap, úgy kinövi magát, hogy mostanra már öt sportágban szerepelnek magyar versenyzők.

A grazi seregszemle a 11. lesz a speciális olimpia téli világjátékok sorában.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.