Aktuális

Lovasterápiás versenyt tartanak Fóton

Lovasterápiás versenyt tart Fóton fogyatékkal élőknek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány, a megmérettetésre több mint kétszázan jelentkeztek – hangzott el az m1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Wágner Kinga lovas terapeuta a helyszínen nyilatkozva elmondta, a versenyen ügyességi feladatsorokat kell a nevezőknek megoldani, amelyek egyben finommotorikát fejlesztő gyakorlatok is, de lesz csapatváltó verseny, amelynek során három korcsoport hat pályán hat lóval versenyez majd.

A lovasterápiával kapcsolatban elmondta: a lóval való találkozás sok esetben pozitív változást indíthat el a gyerekek állapotában, egyensúlyt teremthet az életükben. Sok sérült gyermek emberekkel nem, lovakkal viszont kommunikál, a hiperaktív gyerekekből pedig a ló ringató mozgása nyugalmat válthat ki – fejtette ki.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.