Kultúra

Hagyj nyomot a világban! – rendhagyó zenei tehetségkutató

A Civilút Alapítvány szeptember 20-án elindította Varázsceruza – Hagyj nyomot a világban Pásztor Annával című rendhagyó, zenei tehetségkutató, tehetséggondozó programját, melyre várják minden olyan, fogyatékossággal élő tehetség jelentkezését, akik zenei területen remekelnek énekhangjukkal, dalszövegíró képességükkel, vagy éppen kiválóan játszanak hangszereken – akár egyéni, akár csoportos indulóként.

A jelentkezéshez az Anna and the Barbies Márti dala című számát szükséges újragondolni és feldolgozni olyan módon, hogy a szöveg maradjon változatlan pont úgy, mint az eredeti verzióban, azonban a dal műfaja tetszőlegesen változtatható. Az átdolgozás akár egy egyszerű telefonnal is elkészíthető, az elkészült videót pedig a YouTube-ra kell feltölteni és a lent megadott jelentkezési felületen az adatok kitöltésével, majd a videóra mutató link megadásával leadni a nevezést.

A tehetségkutató üzenete: a tehetség nem válogat, nem differenciálja a fogyatékosságot! Ezt az üzenetet várják a szervezők a dallamok által megfogalmazva: milyen ember vagy, hol vannak a te kapaszkodóid az életben, miből merítkezel, ki vagy valójában?

A tehetségkutató nyertese 2023. 12. 01. – 2024. 02. 29. között zenei mentorprogramban vehet részt. A programot Pásztor Anna vezeti, a közös munkát zenei producer segíti.

A mentorprogramban összesen 3 kiválasztott formáció/előadó/együttes vesz részt.

A 3 hónapos mentorálási időszak alatt 1 dal készül majd el. Az alkotási folyamatot a Civilút Alapítvány által megbízott zenei producer intenzíven kíséri. Pásztor Annának a nagyobb fordulópontokon a programban résztvevők  bemutatják majd, hol tart a munka, elmesélhetik, mit gondolnak, miben, hogyan fejlődtek. Az így kapott tudás révén megtanulják, melyek a dalszerzés és hangszerelés folyamatai. Anna a tanácsaival, meglátásaival segíti a csapatot a közös alkotási folyamatban.

Feladat lesz a zene- és dalszövegírás, a hangszerelés, a műfaji meghatározás. A dalt profi stúdióban veszik majd fel, és videoklipet is forgatnak hozzá. A mentorprogram alatt interjúk készülnek, hogy mások is megismerjék az alkotási folyamatot, megismerjék az alkotókat.

Az időszak alatt havi 2 alkalommal kerül sor személyes találkozókra, amelyek során a zenei producer instruálja, kíséri majd a munkát, kéthetente 5 órában segíti a fejlődést.

A mentorprogram időszaka alatt formációnként/előadónként/együttesenként havi nettó 250 000 Ft-tal segíti a munkát a Civilút Alapítvány.

2024. 03. 11-i héten sajtótájékoztatón kerül bemutatásra az alkotás folyamata és a kész művek.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:
2023. október 20. éjfél

A pontos pályázati kiírás a jelentkezési felületen olvasható, további információk pedig a Varázsceruza kommunikációs felületén találhatók.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.