LátássérülésAktuális

Szolnoki mezítlábas sétány nem csak látássérülteknek

Csütörtökön a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete bemutatta az illatok kertjét és a mezítlábas sétányt, amely Szolnokon a Várkonyi téri közösségi kertben, az egyesület Móra Közösségi Terétől körülbelül száz méterre található.

A közösségi kert gondozásából 2023 óta az egyesület is kiveszi a részét, és nagy álmuk vált valóra azzal, hogy létrejött a mini illatok kertje és a mezítlábas sétány.

– Nagy öröm számomra, hogy ma bemutathatjuk a látássérült emberek számára a kertgondozás tanítására kialakított részt a közösségi kertben, – amely a TESCO GLOBAL Zrt. támogatásának, önkénteseink és kollégáink munkájának az eredménye – mondta Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete elnöke.

A magaságyásokba különböző virágokat és fűszernövényeket ültettek. A mezítlábas sétány pedig ma már egyre divatosabb a gyerekek és a kirándulók körében is. Lényege, hogy ez egy olyan tematikusan kialakított útvonal, ahol különböző járófelületeken, kavicsokon, mulcson, homokon vagy esetleg farönkökön, kell mezítláb végig sétálni

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete által bemutatott illatok kertje és mezítlábas sétány a tervek szerint nem csak a látássérülteket várja majd.

– Ezt előzetes bejelentkezés alapján mások, nem csak látássérültek számára is elérhetővé tennénk, látók például kipróbálhatnák, bekötött szemmel milyen a sétány felületén végig menni vagy illat alapján milyen virágokat, fűszernövényeket ismer fel – mondta az egyesület elnöke

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.