AktuálisSport

Felhívás a fogyatékossággal élő gyermekeket is oktató úszóiskolák számára

A Procter&Gamble most országos programot indított, hogy támogassa a a nehéz helyzetbe került egyesületeket és paraúszóiskolákat.

Augusztus 24-ig jelentkezhetnek támogatásra a www.pguszas.hu weboldalon azon úszóiskolák és egyesületek, amelyek a fogyatékkal élő gyermekek számára is elérhetővé teszik az oktatást. A támogatás a Procter&Gamble a Tescoval közösen indított programjának keretében valósul meg, és a világjárvány miatt működésüket hosszú időre szüneteltetni kényszerült és így a megszűnés határán álló, paraúszással is foglalkozó amatőr úszóiskolák kapják.

Az úszás az egyik legegészségesebb sport, és az úszásórák alkalmával a fogyatékkal élő, sajátos nevelési igényű gyermekek elsajátítják azt a tudást, ami az alapvető biztonságérzetet adja a vízben, mindamellett, hogy fejleszti a mozgáskordinációt és a légzésszabályozást. A vízben és mozgással töltött idő örömmel tölti el a gyerekeket és önbizalmat ad, így a lelki jólétüket is támogatja.

A 2020-ban kezdődő Covid-19 járvány az egész világot kihívások elé állította, a személyes érintettségeken felül a sportszervezetek és egyesületek is kiemelten nehéz időszakot tudhatnak maguk mögött. Már a pandémia első hullámát követően is több mint hatvan vidéki klub került a megszűnés szélére és számos kisgyermek esett el az úszni tanulás lehetőségétől hosszú időre.

„Számunkra mindenki értékes, egyenlő, és képes a csúcsteljesítményre. Hiszünk benne, hogy minden gyereknek joga van az egészséges élethez, a sporthoz, így fontosnak tartjuk, hogy azokat az elkötelezett úszóiskolákat is támogassuk, amelyek az úszósportot olyan gyermekek számára elérhetővé teszik, akik valamilyen fogyatékkal, rendellenességgel élnek, legyen az veleszületett vagy szerzett.” – mondta Montague-Katus Adrienn, a P&G kereskedelmi marketing menedzsere.

A Procter&Gamble elkötelezett a parasport, azon belül is a gyermeksport támogatása iránt, és 11 éve kiemelt olimpiai és paralimpiai partnerként különösen fontosnak tartja a nehéz helyzetbe került egyesületek és paraúszóiskolák támogatását, ezért most országos programot indított, hogy új esélyt kaphassanak az újrakezdéshez és folytatáshoz.

A július 28. óta tartó kampány keretében bármilyen P&G termék Tescoban történő megvásárlása az úszóiskolák támogatásához járul hozzá. Az úszóiskolák, klubok és egyesületek jelentkezését a www.pguszas.hu weboldalon várják, ahol a program további részletei is olvashatók.

A P&G nemrégiben 2028-ig meghosszabbította 11 éve tartó worldwide partnerségét a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal. Idei, nemrég bemutatott “A jóságod a te nagyságod” című filmjükben olyan sportolók és parasportolók előtt tisztelegnek, akik kiemelkedő jóságot, fair playt és a sport valódi emberi oldalát mutatták sportpályafutásuk során.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.