LátássérülésAktuális

Életmód Klub a látássérülteknek

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete 2017 óta működtet Életmód Klubot – tagjai számára, amelynek elindulása egy pályázattal kezdődött.

– Minden hónap harmadik szerdáján gyűlnek össze a klub tagjai az egyesület Móra Közösségi Terében. Most márciusban hamburgert készítettek a résztvevők sok zöldséggel és húsmentesen – mondta Kósik Nóra, az Életmód Klub vezetője.

A főzés mellett más programokat is szerveznek az Életmód Klub égisze alatt, amelyek szintén népszerűek.

–  Több alkalommal voltunk már kirándulni az Életmód Klub tagjaival. Jártunk már Szolnok több kedvelt kirándulóhelyén, de voltunk már Cegléden egy levendulaültetvényen is – tette hozzá az egyesület munkatársa.

Több aktív és lelkes tagja van a klubnak, köztük az egyik – a látássérült Vizvári-Dancsó Angelika, aki kisebb előadásokkal szokta színesíteni ezeket az összejöveteleket.

–  Amikor humuszt készítettünk, akkor például Angelika a csicseriborsó jótékony élettani hatásairól beszélt társainak – mondta Kósik Nóra.

A klubba rendszeresen tíz-tizenkét fő jár. A szolnokiakon túl jönnek Törökszentmiklósról és még Kuncsorbáról is.

–  Magam gyógypedagógusnak készülök, és látássérültekkel szeretnék majd foglalkozni gyógypedagógusként is. Nagyon sokat tanulok a klub tagjaitól. Úgy gondolom, hogy a közösségi élmény mellett, a látássérült résztvevőknek abban is segít ez a klub, hogy kipróbáljanak olyan konyhatechnikákat, amiket otthon nem mernek egyedül megcsinálni. Gondolok itt az alapanyagok feldarabolására, vagy arra, hogy miként fordítja meg a hússzeletet a serpenyőben egy vak ember – mondta az egyesület munkatársa.

Az Életmód Klub tagjai legközelebb április 17-én találkoznak majd Szolnokon az egyesület Móra Közösségi Terében.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.