KultúraPályázatok

A fogyatékosság megélése a koronavírus-járvány idején

Márciusban ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Fogyatékossággal Élők a Médiában Szakosztálya. Ez az évtized munkában és eredményekben gazdagon telt el. Megvalósították az egyik legfontosabb célunkat, hogy felhívják a figyelmet a baleset, betegség vagy egyéb okok miatt fogyatékossá vált emberek mindennapi problémáira, s hogy bemutassák a fogyatékossággal élő embereknek az állapotuk ellenére is elért sikereit, eredményeit, a társadalomban való teljes és hatékony, másokkal azonos alapon történő részvételét.

E jeles évforduló kapcsán online irodalmi pályázatot hirdetnek, amelyre prózai és verses műveket várnak.

A pályázat címe: „A fogyatékosság megélése a koronavírus-járvány idején”

A pályázat alapvető célja, hogy fogyatékossággal élő embertársaink az irodalom eszközeivel  mutassák be, miként élték, élik meg a koronavírus járvány előidézte helyzetet, számukra mit jelentett ez az időszak, s miként hatott, illetve hat életükre ez az elhúzódó világjárvány.

Egy alkotó egy verssel vagy egy prózai művel (például: novella, esszé)  jelentkezhet,
A pályamű terjedelme: maximum  két A/4-es oldal, formai követelmény: Times New Roman betűtípus, 11-es betűméret, 1,5-es sorköz

Beérkezési határidő: 2021. május 21.

A pályázatokat e-mailben várják a szervezők a e-mail címre.

A pályázónak alkotása mellett szükséges feltüntetnie pontos nevét, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát is.

A nyertesek jutalma: értékes könyvek, CD-k, hangoskönyvek. A pályázatokat egy háromtagú szakmai zsűri bírálja el. Eredményhirdetés május végén.

A legjobb pályaműveket megjelentetik a szakosztályunk Facebook-oldalán.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.