Aktuális

Újabb Szerencsejáték Zrt. támogatásával épült befogadó játszóteret adtak át

Egymás megismerését, megértését és elfogadását segíti az új dunaújvárosi befogadó játszótér, amely idén a hatodik az országban, ami A játék összeköt! program keretében valósulhatott meg – közölte a Szerencsejáték Zrt. pénteken az MTI-vel.

A nemzeti lottótársaság közleménye szerint a befogadó játszóterek a fogyatékossággal élő gyermekek számára is könnyedén megközelíthetők, az egyes játékelemek között kerekesszékkel is segítség nélkül közlekedhetnek és azokat önállóan használhatják, ezáltal ép társaikkal közösen élhetik át a játék örömét. Az idén hat ilyen létesítmény épülhetett: a budapesti V. kerület mellett Kiskunhalas, Nagykanizsa, Berettyóújfalu, Szerencs és immár Dunaújváros is egy-egy ilyen játszótérrel gazdagodott.

Mint megjegyezték, a pénteken átadott dunaújvárosi “mesebirodalommal” együtt 28 inkluzív játszótér megépítésével járult hozzá a Szerencsejáték a gondolati akadálymentesítéshez, illetve ahhoz, hogy a fogyatékossággal élő és ép gyermekek a közös játék örömét megtapasztalva válhassanak befogadó felnőttekké.

Idézték Knapp Istvánt, a társaság régióvezetőjét, aki felidézte, hogy a programot hat évvel ezelőtt azzal a céllal indították, hogy általa lebonthassák az olykor láthatatlannak tűnő, mégis létező korlátokat, illetve a közös játék élményén keresztül közel hozzák egymáshoz a fogyatékossággal élő és ép gyermekeket, segítsék őket egymás elfogadásában, értékeik kölcsönös felfedezésében.

Mészáros Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy kormánypárti képviselőként prioritásként kezeli a családok jólétét, amihez ez a játszótér jelentősen hozzájárul.

Dunaújváros jobbikos polgármestere, Pintér Tamás az összefogás jelentőségéről beszélt, hiszen a Szerencsejáték Zrt. támogatásával épült a játszótér, amelyhez a város adta a területet és vállalta az üzemeltetését, fenntartását, valamint a játszótér környezetének kialakítását.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.