Sport

Tovább gyarapították az érmekollekciót a magyar paraúszók

A madeirai kontinensviadal harmadik versenynapján Konkoly Zsófia 100 méteres pillangóúszásban (S9) megvédte Európa-bajnoki címét, Pap Bianka 400 méteres gyorsúszásban (S10) ezüstérmesként, míg Adámi Zsanett 100 méteres hátúszásban (S2) bronzérmesként csapott a célba.

A pécsiek paralimpiai bajnoka, Konkoly Zsófia 100 méteres pillangóúszásban jeleskedett és 1:08.22-es időeredménnyel elsőként végzett a fináléban. A PSN Zrt. sportolója a második versenynapon már egy ezüstérmet is szerzett 200 méter vegyesen (SM9).

Az elmúlt három nap mindegyikén versenyző Pap Bianka szintén remekült teljesített a döntőben és 4:38.63-as időeredményt követően szerzett egy ezüstérmet a már meglévő bronzérme mellé. A Vasas SC úszója egy nappal korábban 200 méteres vegyesúszásban (SM10) végzett harmadikként.

Adámi Zsanett egy bronz medál megszerzésével járult hozzá a magyar paraúszó válogatott eddigi sikereihez. Az UTE paralimpikonja 3:21.51-es időeredménnyel végzett 100 méteres hátúszás döntőjében.

A 400 méteres gyorsúszás (S10) döntőjében Hotz Csenge is érdekelt volt. A világbajnoki bronzérmes versenyző közel került a dobogós helyezés megszerzéséhez, azonban végül negyedikként végzett a fináléba 4:52.68-al.

Száraz Evelin és Iván Bence is a 200 méteres vegyesúszás SM6-os kategóriában volt érdekelt. Előbbi sportoló negyedikként (3:17.72), míg utóbbi ötödikként (2:57.05) ért célba az Eb-döntőben.

A Funchal városában zajló paraúszó Európa-bajnokság április 27-ig tart, és hazánkat kilenc sportoló képviseli. A magyar delegáció három nap alatt összesen hét érmet (egy aranyat, három ezüstöt és három bronzot) szerzett a kontinensviadalon.

További információk az esemény hivatalos weboldalán elérhetők.

Hazánk sportolói eddig 21 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet-négyet kajak-kenuban és asztaliteniszben, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb eseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.