Értelmi fogyatékosságMunka

Tízezrek segítettek, hogy valóra váljon a down-szindrómás lány álma

A 21 éves Melanie évek óta ábrándozik arról, hogy tévés meteorológus lehessen. Március végén valóra válhat a nagy álma.

Március végén Franciaországnak először lesz Down-szindrómás időjósa a 21 éves Mélanie Ségard személyében. A fiatal lány évek óta ábrándozott arról, hogy valamikor majd megmutathatja tehetségét a nagyközönségnek is, ám eddig nem kapott lehetőséget. Egy fogyatékossággal élőkkel foglalkozó alapítvány, az Unapei épp ezért saját Facebook-oldalt indítottak a lánynak azzal a címmel, „Ha kapok 100.000 lájkot, időjós leszek a nemzeti tévében.”

Alig néhány nap alatt több tízezren álltak a kezdeményezés mögé, így nem csoda, hogy a szükséges 100.000 lájk is pikk-pakk összegyűlt: Mélanie álma, hogy a francia köztelevízióban mondja be az időjárást, valóra válhat. Először március 27-én láthatják élőben rajongói a France 2 tévécsatornán.

„Tudom, hogy más vagyok, de ettől még igenis képes vagyok dolgokra. Ezt szeretném megmutatni mindenkinek” –

mondta Mélanie. Az Unapei vezetője, Luc Gateau pedig hozzátette, nagyon erős jelentéstartalommal bír az, ha egy Mélanie-hez hasonló, fogyatékossággal élő lány megjelenik több millió francia előtt, hogy olyasmit csináljon, ami közel áll a szívéhez.

„Az embereknek tudniuk kell, hogy fogyatékkal élő társaik is tehetségesek valamiben”

– tette hozzá.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.