Munka

Terítéken a tranzitfoglalkoztatási programok támogatása

A munkaerőhiány kezelését célzó, speciális módszereken alapuló képzési programok támogatására pályázhatnak a tervek szerint a mikro-, kis- és középvállalkozások, az összesen 5 milliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatásra szóló pályázati felhívás jelenleg társadalmi egyeztetésen van – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében megjelenő, Tranzitfoglalkoztatási programok támogatása című felhívás a tartósan álláskeresők szakképzettséghez jutását és munkatapasztalat szerzését támogatja a tranzitfoglalkoztatási programok módszereire és tapasztalataira építve – fejtette ki Rákossy Balázs, az NGM európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a közleményben.

A tranzitfoglalkoztatási módszer lényege, hogy olyanok számára kínál speciális képzési lehetőséget, akiknek a hagyományos iskolarendszerű képzés keretei között nem sikerült alapképzettséget vagy szakképzettséget szerezni.

Az ilyen programok alapeleme a folyamatos mentorálás, pszicho-szociális támogatás, a motiváció erősítése és fenntartása. Emellett nagy hangsúlyt helyeznek az alapkészségek és a társadalmi és munkahelyi beilleszkedéshez elengedhetetlen szociális kompetenciák fejlesztésére is.

A vállalkozások várhatóan 30 millió és 150 millió forint közötti támogatást nyerhetnek el.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.