Értelmi fogyatékosságAktuális

Szemléletformáló foglalkozások a fogyatékossággal élők elfogadásáért

Az idén 25 éves Rejtett Kincsek Down Egyesület megalapítása óta azon dolgozik, hogy jobbá tegye a fogyatékossággal élők mindennapjait. Az egyesület egyik évek óta bevált módszere a szemléletformálás.

A Csodavár Nyíregyháza és a Csodavár Budapest inkluzív fejlesztő központokban a tipikus fejlődésű gyerekek a játékos szemléletformáló foglalkozásokon személyesen élhetik át, milyen kihívásokkal néznek szembe nap mint nap fogyatékkal élő társaik: vakvezető bottal tájékozódnak, csak a tapintásukra hagyatkozva összeillő kockákat keresnek, lábbal rajzolnak vagy éppen sütőkesztyűben fűznek gyöngyöt.

A szemléletformáló foglalkozásoknak köszönhetően közelebb kerülnek egymáshoz a tipikusan fejlődő és a sajátos nevelési igényű gyerekek, megismerik, elfogadják és segítik egymást.

A Rejtett Kincsek Down Egyesület a Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott “Szemléletformáló foglalkozások Nyíregyházán és Budapesten” című pályázatának keretében a Csodavár Nyíregyháza és a Csodavár Budapest intézményekben 40-40 óvodás és kisiskolás csoportot lát vendégül.

A gyerekek a szemléletformáló foglalkozások után már azonnal hasznosíthatják is azt a tudást, amire szert tettek, mert a programot követően az inkluzív központok játszóházában kapcsolódnak ki fogyatékkal élő társaikkal akár épp egy időben.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.