Aktuális

Súlyosan beteg kislányért fut 100 kilométert egy szegedi pedagógusnő

Gáll Tímea tavaly december 24-én 50 kilométert futott a Down-szindrómával született és a vérképzőrendszeri megbetegedése miatt csontvelő transzplantált Hannáért, és nemsokára újra ugyanilyen kihívást teljesít majd érte. A kilométereket meg lehet vásárolni, az adományok a kislány gyógyulását, fejlesztését segítik elő.

2021 júniusában boldogság költözött egy aldebrői család otthonába, megérkezett Hanna. Pár nap után genetikai vizsgálatok sorozata következett, melyek során kiderült, a kislány Down-szindrómával született. Elindultak a fejlesztő terápiák, melyek segítségével ügyesen fejlődött a pici lány. 2023 januárjában azonban az élet újabb kihívás elé állította a családot. Egy kontroll vérvétel eredménye, majd az onko-haematológiai osztályon történő vizsgálatok mielodiszpláziás szindrómát –MDS– igazoltak. Ez a betegség a kóros vagy elégtelen csontvelői működéssel van összefüggésben.

Hannának idegen donoros csontvelő átültetésre javasoltak, ami rövidebb várakozás után megvalósult. Időközben egy új jövevény ismét bearanyozta a család életét, megszületett a kistestvér.

Hanna mozgásfejlődése elmarad a kortársaitól: csak mászik, járni még nem tud. Jelenleg szigorú higiénés és étrendi feltételek mellett zajlanak mindennapjai. Azonban, ha ismét közösségbe mehet, elindulhatnak a fejlesztések.

Egy szegedi pedagógusnő, Gáll Tímea – aki egyébként sérült gyerekkel dolgozik – rátalált egy alapítványra, egy segítőkész jótékony futóra és megismerhette Hanna történetét, szüleit. Megérintette a kislány szívszorító sorsa, így a jótékony futásai segítségével törekszik segítő kezet nyújtani. Tímea ultramaratoni távokat, két alkalommal 50 kilométert vállalt Hannáért, amelyek kilométerenkénti egységára 2500 forint. A futások Szegeden, saját szervezés alatt történnek. Az első vállalt futás (2023. december 24.) után a befolyt összeg már közel a fele a kitűzött célnak, azonban a nagylelkű adományozók segítségét továbbra is várja Hanna. Tímea nemsokára – még januárban – újra futócipőt húz a kislányért, hogy ismét teljesítse érte az 50 kilométeres távot.

A pénzösszegből, amelyeket Tímea a jótékonysági futásai során – az adományozók által – teremt elő, fejlesztő terápiákra és a családi fürdőszoba átalakítására fordítja a család.

Tímea kilométereit banki átutalással lehet „örökbe fogadni” a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány adománybankos támogatásai céljából elkülönített számlán:

Számlatulajdonos: Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány
Bankszámlaszám: 11734138-20016973 ( OTP Bank)
Közlemény: HANNÁÉRT

Az alapítvány kéri az adományozókat, hogy mindenképp ezt a szöveget írják be közleményként. Erre azért van szükség, hogy be tudják azonosítani a felajánlásokat, a szervezet így látja, hogy Tímea jótékony futására mennyi pénz érkezik.

A kezdeményezésről bővebb információk itt olvashatók.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.