Sport

Paralimpia és társadalmi inklúzió

Claire Legras nagykövet asszonyt és munkatársait, Pierre Pedico, a Francia Intézet igazgatóját, valamint Jacqueline Plessis, a követség oktatásért felelős attaséját fogadta a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a bizottság irodájában.

A találkozón a 2024-es játékokkal kapcsolatos előkészületek állása mellett szó esett a társadalmi inklúzió fontosságáról, illetve a fogyatékossággal élő sportolókat segítő együttműködésekről is.

A beszélgetés során szóba került a jövő évi, hetedik Magyar Parasport Napja, amelynek programjainak népszerűsítésében és bővítésben a francia nagykövetség felajánlotta a segítségét. A parasport nap mellett a 2024-es párizsi paralimpia felvezetésére is több, színes közös program megszervezésére törekszik az MPB és a követség.

A tervek szerint konferenciákkal, filmvetítésekkel, bemutatókkal és kerekasztal beszélgetésekkel segíti majd a két szervezet a paralimpiai kommunikációt, népszerűsítik a parasport mozgalom értékeit, segítik a hazai fogyatékossággal élők megismerését és elfogadását.A megbeszélésen Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Urr Anita főtitkár, valamint Dányi Anita nemzetközi igazgató ismertették a nagykövetség munkatársaival a magyar paralimpiai mozgalom eddigi sikereit, a párizsi stratégiai célokat, illetve üdvözítően fogadták a francia delegáció nyitottságát és a közös ötletek kidolgozását.

A találkozón a felek megállapodtak abban, hogy a jövőben több kommunikációs folyamatban is együttműködnek.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.