Sport

Öt érmet szereztek a mieink a para-asztalitenisz világkupán

A magyar válogatott négy ezüstöt és egy bronzot zsebelt be a Wladyslawowo városában megrendezett nemzetközi versenyen, így hazánk sportolói értékes pontokat szereztek a paralimpiai kvalifikációs időszakot lezáró viadalon, és többen is a világranglista élmezőnyében végeztek.

A delegáció kimagasló sikerét Szvitacs Alexa (WS9) szerezte, aki egyéniben és páros versenyszámokban is képviselte a magyar színeket. A paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező szólóban magabiztosan szerepelt, azonban a döntő játszmában a lengyel Karolina Pek jobbnak bizonyult nála és 3:0-ás végeredményt követően másodikként végzett. Alexa párosban Arlóy Zsófiával (WD20), míg vegyes párosban Csonka Andrással (XD17) bizonyult eredményesnek és szereztek egy-egy ezüstérmet.

Arlóy Zsófia és a chillei Cristian Dettoni vegyespárosban (XD14) egy ezüsttel, Csonka András és a tájpeji Lin Chun Ting párosban (MD18) egy bronzzal gyarapították a mieink éremkollekcióját.

A lengyelországi világkupával lezárult a para-asztaliteniszezők paralimpiai kvalifikációs időszaka. A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) megerősítését követően hivatalossá válik, hogy mely sportolók szereztek egyéni kvótát a párizsi játékokra a ranglista alapján. Májusban Thaiföld ad otthont a sportág „Last Chance” versenyének, amelyen azon versenyzők bizonyíthatnak, akik nem végeztek a tabella élmezőnyében.

Hazánk sportolói eddig 18 kvótát szereztek a párizsi paralimpiai játékokra: hetet úszásban, négyet kajak-kenuban, kettőt sportlövészetben, egyet-egyet asztaliteniszben, atlétikában, íjászatban, díjlovaglásban és kerékpárban. A paralimpiai mozgalom legfontosabb sporteseményét 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik meg a francia fővárosban.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.