AktuálisMozgáskorlátozottság

Nem tudott járni, amíg meg nem ismerte a német dogot

Egy kislány, Bella Burton különleges rendellenességben szenved, amely megakadályozza, hogy csontjai megfelelően fejlődjenek. Minden mozgás igazi kihívás volt a számára, mielőtt megismerte George-ot. A német dog megengedte, hogy a hátára támaszkodva sétáljon, így Bella azóta már biciklizik.

Blla két éves kora óta ún. Morquio szindrómával él, amely akár törpeséghez is vezethet, és még a sétát is szinte lehetetlenné teszi. A kislány 11 évesen csak 106 centiméter, és valószínűleg már nem nő tovább. Egy éve végül megismerte George-t, de ekkor még mankóval vagy kerekesszékkel volt kénytelen közlekedni. George megengedi, hogy rátámaszkodjon, így Bella lábai elkezdtek erősödni.

„Egyszerűen mindent imádok benne” – mondja Bella. George az iskolába is elkíséri. – „Ő mindig ott van nekem, és akármikor szomorúnak érzem magam, jön, és hozzá bújhatok.” George ugyan tartott a víztől, még a vízi programokon is szemrebbenés nélkül részt vesz, mivel a kislány imádja.

A Service Dog Project során több mint 100 német dogot képeztek ki különböző egyensúly zavarokkal küzdő emberek számára. George Bella műtéti lábadozásai alatt is mellette lehet.

A leggyönyörűbb a történetben, hogy Bella George segítségével nem csak a mozgás szabadságát kapta vissza, de egy nagy adag önbizalmat is: egy kicsit végre hétköznapi gyereknek érezheti magát.

Történetük annyira megható, hogy – természetesen közös – közösségi oldalukon már több mint 20,000 követőjük van.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.