Aktuális

Megújult a fogyatékossággal élő embereket segítő Értékteremt-Ő program

Az Értéksziget Webáruház elkötelezett a fogyatékossággal élő emberek támogatása mellett. Az elmúlt időszakban a koronavírus járvány okán újragondolták és alakították az alábbiakban bemutatásra kerülő Értékteremt-Ő elnevezésű programjukat.

Az Értékteremt-Ő program az Értéksziget jótékonysági programja, melynek célja a fogyatékossággal élő felnőttet gondozó családok életének, társadalmi integrációjának segítése anyagi és tárgyi eszközökkel. Hazánkban közel 500 ezer fogyatékossággal élő családtagot nevelő, gondozó család él, közöttük a megvalósítók családjai is, hiszen a webshop tulajdonosai is érintett.

Azt tapasztaljuk és látjuk ismerősöktől és vásárlóinktól – kezdi a program bemutatását Szabó Zoltán József -, hogy az anyagi nehézségek, a mindennapi dolgok elvégzése, az ügyintézés vagy épp a bevásárlás is hatalmas feladatot és kihívást jelent. Mivel a fogyatékossággal élő személy sokszor egy életen át tartó szoros felügyeletet igényel, ezért a családok belső és külső kapcsolati rendszere óriási veszteségeket szenved el, aminek következtében a család barátai elmaradnak, a családon belüli kapcsolatok megromlanak, és sokszor az anya neveli, gondozza fogyatékossággal élő, már felnőtté vált gyermekét – és akkor még számos egyéb hátráltató tényezőről nem is beszéltünk.

Ennek enyhítésére jött létre 2007-ben a FECSKE (Fogyatékos Embereket nevelő CSaládok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás) szolgálat, amely az évek alatt sokat bővült, alakult, fejlődött. Ma már Otthoni Segítés Szolgáltatás a hivatalos neve. A cél mindvégig változatlan maradt: a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő vagy felnőttet gondozó családokat tehermentesíteni kell, segíteni kell az életüket és támogatni társadalmi integrációjukat. A feladatot hozzáértő szakemberek, azaz a fecskék látják el, akik különböző, elismert civil és egyházi szervezetek munkatársai. Bár az állam anyagi támogatást biztosít a kötelező feladatok ellátására, a pénzből sosem elég, és mindig maradnak lyukak, amit akár a mi támogatásunkkal sikerül befoltozni.

Ezt érezzük mi magunkhoz közel, és ezen a ponton lép be az Értéksziget Webáruház, és nyújt önzetlen segítséget a fogyatékossággal élő felnőtt, 18. életévüket betöltött embereket folyamatosan gondozó családoknak. Figyelmességen alapuló egyszeri és hosszan tartó extra kedvezményes vásárlást nyújtunk a prémium törzsvásárlóinkhoz képest is jelentősebbet, otthon segítő szolgáltatásokat támogatunk és kikapcsolódást nyújtó programokat finanszírozunk – e két utóbbit civil és egyházi szervezeteken keresztül valósítjuk meg. Úgy gondoljuk, ezzel hatékonyan segíteni tudjuk a fogyatékossággal élő felnőtt embereket és családjukat. A tárgyi eszközeink és kapcsolataink megvannak ahhoz, hogy mindez kiteljesedjen.

A program tehát átalakult, megszépült, alapjai elrendeződtek, és nyitva áll minden azt jogosan igénylő előtt. Mérhetetlenül hálásak vagyok a Jóistennek, hogy gondoskodik rólunk, és mindezt lehetővé teszi. Másrészt tiszta szívünkből köszönjük azoknak a vásárlóinknak is, akik az Értékszigeten adják le megrendelésüket, mert vásárlásukkal ezt a programot (is) támogatják.

Végezetül egy jelentős értékkel bíró megjegyzés. Kevesen tudják, hogy cégünket 2009. december 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján alapítottuk. Ez a dátum szimbolikus jelentőségű számunkra akárcsak május 5-e. Minden évben ez a nap az Esélyegyenlőség Világnapja. Nem véletlen tehát, hogy épp mától indítjuk útjára felújított felelősségvállalási programunkat, az Értékteremt-Ő programot.

A programról bővebben itt olvashat.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.