Aktuális

Megalakult a fogyatékossággal élők intézményeinek kiváltását koordináló testület

Megalakult a fogyatékos intézmények kiváltását koordináló testület – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Az Intézményi Férőhely Kiváltás Koordináló Országos Testület alakuló ülésén Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár korszakhatárnak nevezte a kormány által januárban elfogadott kiváltási stratégia létrejöttét – írták a közleményben. Annak nyomán a következő években

több ezer fogyatékossággal élő ember költözhet “személyre szabott, valódi szükségletekhez igazított lakhatási feltételek közé”,

és ezáltal esélyt kap “a teljes és autonóm életre” – írták.

A most megalakult testület a stratégia végrehajtásának civil ellenőrzését és felügyeletét végzi. Tagjai az Országos Fogyatékosságügyi Tanács delegáltjai, az Országos Fogyatékosságügyi Szakmai Kollégium elnöke, a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa, az ENSZ nemzeti emberi jogi intézménye, az állami, az önkormányzati és az egyházi intézményfenntartók egy-egy delegáltja – olvasható az Emmi közleményében.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.