Autizmus spektrum zavarKultúra

Jótékonysági koncert az autizmussal élőkért

A jövő januári jubileumi Ferences jótékonysági koncert a Szent Efrém Férfikar, Bolyki Sára, Dés László és Mészáros Árpád közös, csak erre az eseményre  készült  különleges produkciójával valósul meg a Zeneakadémián január 16-án. A kedden este fél 8-kor kezdődő esemény bevételét a rendtartomány 100%-ban a gyöngyösi Autista Segítő Központ támogatására fordítja.

A 2009-ben, a ferences rend alapításának 800. évfordulóján elindított jótékonysági esemény immáron 15. alkalommal, a Zeneakadémia impozáns Nagytermében pedig 10. alkalommal kerül megrendezésre 2024-ben. A rendezvény célja az elmúlt évek hagyományát követi:  felhívni a figyelmet a Gyöngyösön és Karácsondon működő Autista Segítő Központra (ASK), és anyagi támogatást gyűjteni a gondozottak és az intézmény általános, valamint konkrét céljaira.

A soron következő koncertre egy csak erre az alkalomra összeállított zenei és művészeti koprodukcióval készülnek a neves előadóművészek. Az ASK egykori diákja, Mészáros Árpád, gitáros, Bolyki Sára, a Jazzation énekesnője, Bubnó Tamás és Bubnó Lőrinc vezetésével a Szent Efrém Férfikar illetve Dés László, zeneszerző, szaxofonművész közös produkciója a jótékonysági koncerten debütál majd.

A koncert különlegessége, hogy része annak a ferences jubileumsorozatnak 2023 és 2026 között, amely során öt eseménynek ünnepeljük a 800. évfordulóját. 2024-ben Szent Ferenc stigmatizációjára emlékezik a ferences lelkiségi család. A stigmatizáció, vagyis a Krisztus szent sebhelyeivel való megajándékozottság figyelmünk középpontjába állíthatja az együtt szenvedés (compassio), együttérzés, szolidaritás erényét is, melyet a társadalom elesettjei vagy leggyengébbjei felé, ha csak egy koncert erejéig, de most lehetőségünk nyílik gyakorolni.

A jótékonysági esemény kiemelt támogatója a MET Magyarország Zrt..

Az est védnökei: Novák Katalin, köztársasági elnöke és Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

Koncertjegyek és a műsor részletes leírása ITT megtalálható.

Az esemény a Facebookon itt érhető el.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.