HallássérülésAktuális

Jelnyelvi adventi naptárral segítik a hallássérülteket az ünnepi készületben

Rendhagyó kezdeményezéssel támogatja az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Hallássérült Pasztorációja az érintetteket: adventi jelnyelvi naptárat adnak közre. Nagy Sándor káplán, a főegyházmegye hallássérült-referense tájékoztatta szerkesztőségünket az új lehetőségekről.

A Katolikus Hallássérült Pasztoráció Facebook-oldalán mindennap egy adventhez és karácsonyhoz kapcsolódó jel lesz látható napi bibliai szakaszokkal és elmélkedési szempontokkal – utóbbiakat a ferencesek adventi készületi anyagaiból és Varga László püspök Facebook-bejegyzéseiből állítják össze.

Minden adventi vasárnap pedig gondolatokat tesznek közzé jelnyelven a fenti Facebook-oldalon.

Hallássérült testvéreink továbbra is be tudnak kapcsolódni online élőben és visszanézhető módon is az akadálymentesített vasárnapi szentmise-közvetítésbe a Mátyás-templomból: továbbra is minden vasárnap 12 órától jelnyelvi tolmácsolással és folyamatos feliratozással tudják nyomon követni a szentmisét a Mátyás-templom YouTube-csatornáján.

A Katolikus Hallássérült Pasztoráció célja, hogy Isten igéjét, az evangélium üzenetét akadálymentesen eljuttassák a siket és nagyothalló hívekhez. Kérdés esetén a e-mail-cím áll rendelkezésükre.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.