Aktuális

Fogyatékossággal élők búcsúját tartották Máriagyűdön

Fogyatékossággal élő embertársaink és kísérőik, valamint zarándokok vettek részt a máriagyűdi kegyhelyen május 20-án megtartott búcsún. A mintegy háromszáz résztvevő azzal a szándékkal érkezett a Máriagyűdi Szűzanyához, hogy oltalmát kérjék, ami reményt ad számukra betegségeikben, szenvedéseikben és megpróbáltatásaik során.

A búcsú alkalmából személyesen fogadta az érkezőket és ünnepi szentmisét mutatott be a bazilikában Keresztes Andor plébános, aki a Szűzanya közbenjárását kérte a jelenlevőkért.

A Szűzanya öröme itt és most ti vagytok, akikkel ezt a búcsúi szentmisét ünnepeljük – fordult a fogyatékkal élőkhöz és kísérőikhez Keresztes Andor, majd hozzátette: „Nagyon örülök, hogy itt vagytok, mert mindig tanulunk tőletek, mégpedig azt, hogy milyen jó az Isten. Az Isten szeretetét ti gyönyörűen, szépen és tisztán tudjátok továbbadni, és mi ebből a szeretetből erőt merítünk, a ti életetekből mi is épülünk. A ti életetek, a ti létetek a tiszta szeretet. Azért fontos ez a mai búcsú, mert csak veletek együtt teljes Máriagyűd, veletek együtt teljes Mária öröme és a mi örömünk is. Ne feledjétek, Máriagyűdön mindnyájan egyek vagyunk” – zárta szentbeszédét a plébános.

A liturgia után a kegyhely munkatársai szeretetvendégséggel várták a parkban a résztvevőket, akik kézműves-foglalkozásokon vettek részt, és önfeledt perceket élhettek meg közös éneklésben és táncban.

Akinek kedve volt, elsétált a Fájdalmas Szűzanya kegyhelyen található szobrához, ahol közösen imádkoztak, hogy erősítse meg mindnyájukat a kereszthordozásban. A búcsúról a résztvevők szerény ajándékot vihettek haza magukkal: rózsafüzért, valamint a Szűzanyát ábrázoló csodás érmet és szentképet.

A búcsúra érkeztek az egyházmegye területéről és azon túlról is: Pécsről, Szekszárdról, Dombóvárról, Kozármislenyből, Bólyról, Pálfáról, Barcsról, Budapestről. A búcsúra ellátogatott Riegl Gábor, Siklós város polgármestere is.

Fotó: Máriagyűdi Kegyhely

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.