AktuálisAutizmus spektrum zavar

Így változtatta meg az autista kisfiú életét segítő kutyája

A 14 éves autista kisfiút már hat éve segíti speciálisan kiképzett labradorja – megható videóban mesélnek közös történetükről.

Adamet hároméves korában diagnosztizálták autizmussal, és akkor szülei mindent megpróbáltak, hogy megadják neki a legjobb fejlesztéseket, a lehető leghatékonyabb segítséget. Az anyagi keretek szűkössége és a tény, hogy Adam mellett két másik gyereket is nevelniük kellett a szülőknek, nem tette egyszerűvé a dolgot.

Néhány évvel később ismerkedtek meg az autista gyerekekkel foglalkozó segítő állatokkal: a szülők azonnal kapcsolatba léptek egy speciális szervezettel, és igényeltek Adam mellé a Grant nevű kutyust, aki most már több, mint hat éve hűséges társa a kisfiúnak.

Adam beszámolója szerint a kutya nagyon szereti őt, ő pedig mindig figyel rá, hogy megsimogassa a fülét és megpaskolja a fejét.

A testvérek beszámolója szerint Adam igazi barátra lelt a kutyában, aki ráadásul nagyon sokat javít Adam biztonságérzetén közlekedés közben, ugyanis mindig kapaszkodhat a kutyába. Grant Adam alvási szokásait is teljesen megváltoztatta: a fiú nagyon sokáig csak szülei ágyában volt hajlandó aludni – most a szobája közepén álló sátrát osztja meg legjobb négylábú barátjával.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.