IdőskorAktuális

Idősek és fogyatékossággal élők szervezeteit támogattak Szegeden

Átadták az időseknek és a fogyatékkal élőknek a pénzügyi támogatásokat a szegedi városházán. Összesen 47 nyugdíjas klub és szervezet, valamint 37 fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezet kapott idén támogatást.

A fogyatékos- és idősügyi keretre kiírt pályázat nyerteseinek a támogatásról szóló oklevelet adott át Botka László Szegeden a városházán kedden. A házasságkötő teremben a polgármester elmondta, hogy idén 22 millió 500 ezer forintot különítettek el a nyugdíjas szervezeteknek. A pénzt két részletben kapják meg. Ebből a pénzből például kirándulásokat, egészségmegőrző programokat szervezhetnek például nőnapi, vagy éppen karácsonyi rendezvényeket is tarthatnak a nyugdíjas klubok. Összesen 47 nyugdíjas klub és szervezet kapott idén támogatást, amelynek az összege 60 és 490 ezer forint között van.

A nyugdíjas klubokon kívül a fogyatékkal élőkkel foglalkozó szervezetek is most kapták meg a támogatásukat. Az idén harminchét szervezet pályázott a 8 millió forintos keretre és mind a harminchét nyert is. Támogatást kapott többek között a a Nem Adom Fel Alapítvány, a Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete, a Máltai Szeretetszolgálat és a Kreatív Formák Alapítvány, vagy a Szivárvány Autizmus Egyesület. A támogatás legmagasabb összege 300 ezer a legalacsonyabb 110 ezer forint volt.

(…)

Az eredeti cikk teljes terjedelmében a delmagyar.hu honlapján olvasható.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.