Aktuális

Fogyatékosságügyi csoportokat hoz létre a V4

Magas szintű fogyatékosságügyi csoportokat hoznak létre a visegrádi országok (V4) – mondta el a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Nyitrai Imre közölte: a fogyatékosságügyben hasonló problémákkal szembesülnek a V4-es országok (Csehország, Szlovákia, Magyarország, Lengyelország), ezért a közös célt együttes fellépéssel akarják elérni.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a legtöbb fogyatékossággal élő embert még mindig tömegintézményekben látják el. Ennek megváltoztatása közös feladat, a magyar kormány 2011-ben már elfogadott egy intézménykiváltási stratégiát, amely a támogatott lakhatás számos formáját vezette be, de ennek a gyakorlatba ültetése hosszú távú projekt.

A stratégia célja az “egyéni szükségletek felmérése és az egyéni megoldások megtalálása” – jelentette ki.

Magyarországon 17 ezer ember érintett ebben az ügyben, és eddig körülbelül ezer embert sikerült támogatott lakhatási formában elhelyezni – fűzte hozzá Nyitrai Imre.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.