Kultúra

Fogyatékossággal élők a kétnapos művészeti találkozón

Most mutasd meg, mire vagy képes címmel tartották meg a fogyatékkal élők kistérségi amatőr művészeti találkozóját kedden, a bajai Turisztika Központban. A Bácskai Művelődési Központ szervezésében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg a program.

A rendezvény a fogyatékkal élők kistérségi találkozója, amelyen a bajai és Baja környéki intézmények gondozottjai vesznek részt: az Őszi Napfény garai és katymári csapata, a vaskúti Kolping csoport, a Bajai EGYMI intézmény több csoportja, a Garai Ház Alapítvány csoportjai, a Cédrus Foni csoport és a Bajai Szent Rókus Kórház nappali kórháza.

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, aki a rendezvényen köszöntötte a jelenlévőket, emlékeztetett arra, hogy a programot több mint húsz éve szervezik meg Baja városában, ahol a fogyatékkal élők megmutathatják, hogy mire képesek. A képviselő − aki két mozgássérült gyermek szülője − beszédében kitért arra, természetesen nehéz bármilyen fogyatékossággal élni, de minden élet értékes.

− Azt hogy minden élet értékes, ezt bizonyítja a mai rendezvény, amit minden évben megrendeznek, immár több mint 20 éve. Azok, akik itt vannak, megmutathatják másoknak is a tudásukat, ezzel is bizonyíthatják, hogy rájuk is szüksége van ennek a társadalomnak, ennek a világnak. Köszönöm is mindannyiuknak, hogy felkészültek és bemutatják azt, hogy valóban mire képesek, a műsorukat, egy szép dalt, egy szép verset és ezzel is mindannyiunk adventjét színesítik, illetve boldogítják. Köszönet illet mindenkit, akik azért dolgoztak, hogy ma ezek a gyerekek be tudják mutatni a tudásukat. Amellett, hogy vigyáztak rájuk, fel is készítették őket − mondta köszöntőjében Zsigó Róbert.

Szent II, János Pál pápa idézetével folytatta: „Legyetek barátai azoknak, akiknek nincsenek barátai. Legyetek családjai azoknak, akiknek nincs családja. Legyetek a társasága azoknak, akik kirekedtek minden közösségből.”

Nyirati Klára polgármester is köszöntötte a találkozó résztvevőit és egy személyes történetet mesélt el. A nappali kórház csoportja mindenkinek kis ajándékot készített. Minden résztvevőnek csokoládéval kedveskedett Zsigó Róbert, a szervezők emlékplakettet és oklevelet kaptak.

Pálfi Mária, közművelődési és közönségkapcsolati szakember hírportálunknak hangsúlyozta, hogy a találkozót pár éve sikerült kétnaposra bővíteni. A szerdai napon egy érzékenyítő programot tartanak a bajai általános és középiskolások részére.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.