Aktuális

Elektromos kerekesszékek segítik a betegszállítást az onkológián

Négy új elektromos kerekesszéket adományozott a Kékgolyó a Daganatos Betegekért Alapítványnak a Megyünk Tovább Előre Alapítvány. A felajánlás az Országos Onkológiai Intézet belső betegszállítását segíti.

Polgár Csaba, az intézet főigazgatója a keddi átadáson emlékeztetett arra, hogy nem először kapnak az onkológiai betegek nagy értékű eszközöket a Megyünk Tovább Előre Alapítványtól. A korábbi években a szervezet betegágyakat és egyéb kisegítő felszereléseket ajánlott fel. Kiemelte, hogy ezúttal nem az intézet részesül az adományban, hanem a Kékgolyó a Daganatos Betegekért Alapítvány kapja a négy, elektromosan is irányítható széket. Ezeket átalakítás után a beteghordók tudják jól hasznosítani, tekintve a budai hegyvidék aljában található intézet belső körülményeit, meredek útvonalait. Az adomány javítja a beteghordók munkakörülményeit és egyben az onkológiai betegek kényelmét is szolgálja.

Durst János, a Megyünk Tovább Előre Alapítvány elnöke felidézte, hogy hat évvel ezelőtt egy barátjuk emlékére hívták életre az alapítványt, amely a betegek életminőségét segítő, azt támogató adományokkal igyekszik segíteni minden évben, immár öt éve. Az alapítvány a sportolásra képes betegeket és orvosaikat is támogatja, és megszervezi, hogy együtt sportoljanak és részt vegyenek nagyobb futóversenyeken.

Lövey József, az Országos Onkológiai Intézet igazgatója, a Kékgolyó a Daganatos Betegekért Alapítvány kuratóriumának elnöke megköszönte a kerekesszékeket és az adományozó szervezet évek óta tartó támogatását. Felhívta a figyelmet arra, hogy ezek az elektromos kerekesszékek akár napi 40 kilométert is meg tudnak tenni a betegellátás során.

Az Országos Onkológiai Intézet közleménye szerint a Megyünk Tovább Előre Alapítvány évek óta támogatja a kórház betegeit. Az elmúlt években az elektromos kerekesszékek mellett kiültetőszékeket, testösszetételt mérő mérlegeket és gyógyszerosztó kocsikat is adományoztak. A budapesti intézményben már kilenc elektromos kerekesszék áll a betegek és hozzátartozóik segítségére, ezeket már a főbejáratnál, a betegfelvételnél lehet igényelni.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.