Értelmi fogyatékosságInnováció

Egy játék, mely enyhíthet a gyermekek szorongásán

Az autista és figyelemzavaros gyerekek számára kifejlesztett „játék” leköti a kicsik figyelmét, így segíthet nekik koncentrálni, ráadásul még szorongásukat is enyhítheti.

Első ránézésre pofonegyszerűnek tűnik, valójában zseniális az a találmány, amelyet a figyelemzavaros és autista gyerekek számára fejlesztettek ki.

A Fidget Spinner névre keresztelt apró kütyü valójában egy tenyérben tartható szerkezet, amelyet hüvelyk- és mutatóujjunk között tartva pörgethetünk, de haladó szinten megpróbálhatjuk egyszerűen hüvelykujjunkon egyensúlyozni.

Persze önmagában ez még nem annyira különleges, és nem is sejlik fel mögötte gyógypedagógiai szakértelem, pedig ott van az: az ilyen és ehhez hasonló kis kütyük ugyanis arra jók, hogy az autisztikus és figyelemzavaros gyerekek koncentrációját összpontosítsák, illetve eltereljék figyelmüket a szorongásaikról ezzel a mechanikus, monoton „játékkal”.

A neten most egyébként is hódítanak az ilyen kézben szorongatható, stresszoldó izék, amiknek sokszor csak annyi a lényege, hogy birizgálhassuk, nyomkodhassuk, kapargathassuk, ezzel „átcsatornázva” a testünket feszítő szorongásokat. A Fidget Spinnert megrendelhetjük például Amazonról, de érdemes szétnézni a hasonló szerkezetek között is.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.