MozgáskorlátozottságSport

Egy arany és egy ezüst a kerekesszékes vívók viadalának 5. napján

Újabb két éremmel gazdagodott a magyar delegáció a párizsi kerekesszékes vívó Európa-bajnokság ötödik napján. Hajmási Éva a tőrözők A-kategóriás mezőnyében bizonyult a legjobbnak, míg Mező Boglárka tőr B-kategóriában vívott szoros csatát a döntőben, ahol végül az ezüstérmet szerezte meg.

Hajmási Éva georgiai és spanyol ellenfeleit maga mögé utasítva jutott a döntőbe, ahol az olasz Ionela Andreea Mogossal mérközött meg és nyert 15:9 arányban, ezzel megvédve 2022-ben szerzett Európa-bajnoki címét. Ugyanebben a kategóriában Nádasdy Anna a 9., Krajnyák Zsuzsanna a 10. helyen végzett.

Mező Boglárka egy lengyel, egy olasz és egy semleges színekben versenyző orosz ellenfelét legyőzve jutott a döntőbe, ahol az ukrán Nadiia Dolohhal vívott szoros játszmát. Az asszó nagy részében fej-fej mellett haladtak, majd a végjátékban az ukrán ellépett, és végül 15:12-re nyerni tudott.

A férfiak között Tarjányi István lépett pástra a mai napon, aki a férfi párbajtőrözők (B) versenyében 12. helyen végzett.

Ezúton is szívből gratulálunk valamennyi versenyzőnek, edzőiknek és a Magyar Vívó Szövetségnek!

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.