AktuálisÉrtelmi fogyatékosság

Egy 9 éves autista lány elmeséli, hogyan bánnak vele az emberek

A 9 éves Mici az autista, és egészen bátor dologra szánta el magát: videóban mesélt az életéről.

Segít, hogy jobban megértsük őket, és végre jó irányba változzon a hozzáállásunk. Szinte lehetetlen könnyek nélkül végighallgatni – írja a Lemon.

Micit és két testvérét édesanyja egyedül neveli sok szeretettel, őszinteséggel, egy olyan típusú anya, aki mindenre megtalálja a megoldást. Miciről tudni kell, hogy  Asperger-szindrómás, így nem meglepő, hogy egy kis zseni matematikából: mindig ő van készen legelőször a feladatokkal, és szinte mindig 5-ös dolgozatot ír. Ám hiába okos kislány, sok iskolát végigjárt már, mert nehezen fogadták el vagy nem tudtak mit kezdeni a viselkedésével: Micinek ugyanis dührohamai vannak, érzékeny a villódzó fényekre és a hangos zajokra.

A kislány nagyon aranyosan bevallja, hogy nem érti a szarkazmust, és egy olyan esetet is felemleget, amikor kinevették, ezért dührohamot kapott. Micit betegsége miatt bántalmazták már gyerekek, és tanárok is – sőt, amikor a kórházban volt, akkor ott is súlyos trauma érte őt.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.