IdőskorAktuális

Állatterápiás foglalkozás egy budapesti idősotthonban

A fővárosi önkormányzat 2020 óta minden évben egymilliárd forintot különít el a költségvetéséből, ennek elköltésére pedig a városlakók tehetnek javaslatot.

A Közösségi költségvetés egyik nyertes ötlete az volt, hogy szervezzenek kutyaterápiás foglalkozásokat a budapesti idősotthonokban. A nyertes javaslatra végül 25 millió forintot különítettek el.

Az önkormányzat három civilszervezettel kötött szerződést, ezek alapján a gyulai, a kamaraerdei, a kőbányai és az újbudai idősek házában indultak el a kutyás programok.

Ezek a meglévő szerződések alapján idén májusig futnak, de várhatóan újabb felhívást is közzétesznek majd a civilszervezetek számára.

„Ez nem csak arról szól, hogy a kekszért a kutya megcsinál 8 trükköt”

A kerületi fenntartású Újbudai Idősek Házában a Kutyával az Emberért Alapítvány már korábban is tartott ilyen foglalkozásokat. Most is ők járnak az itt élő idősekhez hetente kétszer.

A Szeretlek Magyarország munkatársa is ide látogatott el, hogy megnézze, hogyan zajlik a körülbelül egy órás foglalkozás Kószával, a képzett terápiás kutyával, aki imádja, ha szeretik, simogatják, „babázzák”.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.