HallássérülésMunka

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

Szókincsfejlesztő, beszédértési projektet indít hallássérülteknek a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért. Ez a fajta kommunikációs fejlesztés a hallássérültek sikeres elhelyezkedését, foglalkoztatását és munkavállalását segíti.

Az egyedülálló fejlesztő program kidolgozása és tesztelése jövő héten indul, a tananyagot az Alapítvány szakemberei dolgozták ki. Lényege, hogy a hallássérült embereket megtanítsák a magyar nyelv és nyelvtani szabályok helyes alkalmazására, a hangzó, magyar nyelv és beszéd elsajátítására szájról olvasással, videó-anyagokkal és jelnyelven is. A Munka-Kör Alapítvány új projektjével támogatni kívánja a hallássérültek nyelvi képességeinek fejlesztését, meglévő szókincsük bővítését. A grammatikai feladatokkal és a helyesírás gyakorlással az írási-, és a beszédértési készségüket szeretné fejleszteni.

Hangsúlyt kap a tananyagokban a jelnyelv és a szó összekapcsolása, a kép és szó összevonása, a szinonima szavak megismerése. A cél az, hogy a kommunikáció javításával segítsék hallássérültek tranzitálását, a nyílt munkaerő-piacon való elhelyezkedését, a munkaadókkal, munkatársakkal való mindennapi interakciót, és ezzel megelőzzék a munkahelyi fluktuációt is.
Az Alapítvány mindezzel segíteni szeretné a hallássérültek kommunikációját, ami elősegíti a társadalomba való beilleszkedésüket, és a munkahelyen való helytállásukat is.  

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.