Kultúra

A médiatanács 2017-ben ismét támogatja a Magyar Speciális Független Filmszemlét

Idén is félmillió forinttal járul hozzá a médiatanács a Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíjához, a testület ezen kívül előzetes korhatár-besorolásról és rádiós eljárásokról is döntött legutóbbi ülésén – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel.

A tavalyi támogatás után a médiatanács idén is hozzájárul félmillió forinttal a Magyar Speciális Független Filmszemle nagydíjához. A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület által harmadszorra megrendezett szemlére értelmi fogyatékossággal, autizmussal élő alkotók és szociális területen dolgozók filmjeit, továbbá sérült emberek életét bemutató alkotásokat lehet nevezni. Az eseményt október 26-27. rendezik Budapesten, a szervezők szeptember 17-ig várják a pályaműveket – írták.

Az AMC Networks Central Europe Kft. hat film korhatár-besorolásában kért megerősítést a médiatanácstól. A szolgáltató szerint a St. Trinian’s – Nem apácazárda, a Ping-Pong – Az ököl színre lép, az Oroszország ház és a Vasmajom című filmek 12 éven aluliaknak nem ajánlottak, míg a Rampart és a Vasmajom a 16 éves kor alatt nem ajánlott kategóriába tartozik. A tanács egy pontban hozott eltérő döntést: a Ping-Pong című akcióvígjátékot magasabb kategóriába sorolta, így annak is tizenhatos karikával kell majd megjelennie este kilenc és hajnali öt óra között.

A testület rádiós döntéseket is hozott: a Mega Rádió Gyula ezentúl Gyula Rádió néven szerepel, miután a médiatanács jóváhagyta a Telekom Békés Kft. névváltoztatásra irányuló kérelmét. Emellett a Dunaújváros 93,1 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatára beadott ajánlat alaki vizsgálata után a tanács hiánypótlásra szólította fel az egyedüli pályázó Crossborder Film Kft.-t.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.