Munka

A foglalkoztatás fontosságára irányítja rá a figyelmet az euJobs

Az eddigieknél is átgondoltabban és célzottabban szervezi meg a fogyatékos emberek foglalkoztatását az euJobs HR-Group ezzel segítve hozzá őket a teljesebb élethez. Az ehhez szükséges szakmai támogatást a Nem Adom Fel Alapítvány, valamint a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete nyújtja számára, amelyekkel a fogyatékos emberek világnapján léptek stratégiai együttműködésre.

Ahhoz, hogy teljes értékű életet élhessenek, társadalmunk megváltozott munkaképességű, köztük fogyatékossággal élő tagjainak a munka világában is meg kell találniuk a helyüket. Ehhez első körben azokat az előítéleteket és tévhiteket kell eloszlatni, amelyek ma még visszatérően jelentkeznek az ép emberek körében. Ezek ugyanis nem csupán a munkahelyi beilleszkedésben jelenthetnek akadályt a fogyatékos embereknek, hanem az elfogadásukat is gátolhatják.

„A fogyatékossággal élő és az ép emberek világa egy és ugyanaz: azonos vágyak, célok, félelmek, aggodalmak munkálnak bennünk, legfeljebb abban van eltérés, hogy mekkora kihívást jelent feljutni a villamosra, átkelni a zebrán, vagy egyszerűen csak szóba elegyedni valakivel az utcán vagy az iroda teakonyhájában” – véli Papp Szabolcs, a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője. „A látássérült és más fogyatékossággal élő emberek legfőbb vágya, hogy a társadalom ténylegesen egyenrangú tagjaiként fogadja el és be őket, amihez a mainál tájékozottabb, odafigyelőbb, elfogadóbb társadalmi közegre van szükség” – szögezi le Fodor Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) elnöke.

Ezért is vezérli az egyesületet és az alapítványt egyaránt az a cél, hogy megkönnyítse a fogyatékos és ép emberek együttélését, ami a minden munkaképes és dolgozni akaró 16 és 99 év közötti embernek jövedelmező elfoglaltságot biztosító euJobs-HR Groupnál is jó ideje körvonalazódó cél. „Nem csupán a szavak szintjén szeretnénk mindenkit hozzásegíteni a számára optimális munkához, hanem tevőlegesen és tényleg személyre szabottan” – mondta a kezdeményezésről Pataki Zoltán, az euJobs HR-Group alapító-társtulajdonosa. „Szeretnénk megmutatni üzleti partnereinknek, hogy kevés odafigyelés is elég ahhoz, hogy megváltozott munkaképességű kollégáink könnyebben, gyorsabban és tartósabban tudjanak beilleszkedni” – teszi hozzá.

A kezdeményezés szakmai megalapozásához a Nem Adom Fel Alapítvány és a VGYKE nyújt szakmai támogatást, amelyekkel a fogyatékos emberek világnapján kötöttek stratégiai együttműködési megállapodást. „Meggyőződésem, hogy a kiegyensúlyozott élethez lelki és anyagi értelemben is szükség van egy jó munkahelyre. Olyanra, ahol elfogadják és megbecsülik az embert, ahol megőrizheti saját személyiségét, egyediségét, ahol minden segítséget megkap, hogy a lehető legjobban tudja végezni a munkáját” – mondja Pataki Zoltán, aki hozzáfűzte: partnercégeiknek és saját kollégáiknak érzékenyítő minikampánnyal mutatják be a megváltozott munkaképességű munkatársak életét, nehézségeit, igényeit, a zökkenőmentes együttéléshez szükséges játékszabályokat. „Meggyőződésünk, hogy a sikeres munkahelyi befogadás egy teljesebb értékű élethez segítheti hozzá fogyatékos embertásainkat” – vallja az euJobs HR-Group alapító társ-tulajdonosa.

Az euJobs HR-Group-ról

Az euJobs-HR Group (korábban euCSOPORT) minden munkaképes és dolgozni akaró korosztálynak munkát biztosít 16 évestől 99 éves korig. A 2004-ben alapított, 100%-ban magyar tulajdonú cégcsoporthoz tartozik egyebek mellett a diákokat foglalkoztató euDiákok Iskolaszövetkezet, a felnőtteket kölcsönző és közvetítő euJobs, továbbá a nyugdíjasokat foglalkoztató Nyugdíjtöbblet Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.