Pályázatok

80 millió forint támogatás a civil és egyházi szervezetek munkájához

A MOL – Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító pályázata idén 80 millió forinttal támogatja a krónikus beteg és fogyatékossággal élő, valamint a lelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek rehabilitációját segítő programokat – olvasható az alapítvány kommunikációjával foglalkozó ügynökség csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a civil és egyházi szervezetek április elejéig nyújthatják be a pályázatokat az élmény- és művészetterápiás programok lebonyolítására.

A zene, a mozgás, az alkotás, a pozitív élmények mind-mind segítenek a krónikus, súlyos betegségből való felépülésben, valamint az ahhoz tartozó állapot elfogadásában. Különösen igaz ez a gyermekek esetében, akiknél a szakszerű terápia rengeteget számít a lelki egészség visszanyerésében, a gyógyulásban és egy minőségi élet elérésében – hangsúlyozzák a közleményben.

Mint felidézik, a tavalyi pályázat révén többek között gerincbetegséggel élő fiatalok rekreációját, sajátos nevelési igényű gyermekek kutya-asszisztált fejlesztését, onkológiai betegségben szenvedő gyermekek és családjaik támogatását, valamint átmeneti otthonban élő fiatalok pszichoterápiás fókuszú mászóterápiáját is finanszírozták, de diabétesszel élők is bekerültek a támogatottak közé.

Az összegzés szerint a pályázat keretében összesen maximum 80 millió forint odaítéléséről dönt a kuratórium, az előfinanszírozás keretében elnyerhető támogatás vissza nem térítendő, maximális összege pályázatonként 3 millió forint. A megítélt forrásokat idén szeptembertől jövő év július végéig lehet felhasználni, így a pályázóknak körülbelül egy év áll rendelkezésükre terveik megvalósítására.

A beadási határidő április 2., a kiírás további részletei a www.molujeuropaalapitvany.hu weboldalon találhatók – áll a közleményben.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.