TranszplantációSport

51 magyar sportoló a szervátültetettek Európa-bajnokságán

Ötvenegy magyar sportoló indul a szervátültetettek és művesekezeltek XI. Európa-bajnokságán.

A csapat szombaton utazik el a vasárnap kezdődő és augusztus 28-ig tartó versenyre Oxfordba – tájékoztatta a Magyar Szervátültetettek Szövetsége az MTI-t.

A magyarok 12 sportágban mérettetik meg magukat.

“A verseny azért is nagy öröm számunkra, mert a pandémia miatt 2020 márciusától a szervátültetettek valamennyi nemzetközi versenyét törölték, így azóta ez lesz az első megméretés”

– mondta Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke, a csapat vezetője, akit 2020-ban az Év fogyatékos sportolójának választottak.

A szervátültetett és művesekezelt magyar sportolók a kezdetek óta elindulnak az Európa-bajnokságokon, és a győzelmek sem maradtak el: 2001 óta az élvonalban szerepelnek, legtöbbször az első helyen végeztek a nemzetek összesített pontversenyében.

A csapatot nyolc máj-, négy szív-, egy tüdő-, harmincegy vese- és öt csontvelő transzplantált, valamint két művesekezelt versenyző alkotja.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.