LátássérülésKultúra

127 mű érkezett az amatőr novellisták versenyére

Az integráció jegyében hirdetett pályázatot amatőr írók számára a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete.

Az idén immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal. Március 17-ig küldhették el pályázataikat a novellisták.

Minden évben egy-egy tematika köré épül a verseny. Az idei év témája a hála volt – mondta Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnöke.

Egy pályázó maximum három művel pályázhatott. Az írásokat jeligével ellátva kapta meg a zsűri, így nem tudhatták, hogy egy-egy jelige mögött ki rejtőzhetett.

– Idén összesen 127 pályamű érkezett, 87 pályázótól. Az új pályázók száma 37, ami igen magasnak mondható. Érdekesség, hogy a korábban háromfős zsűri idén öttagúra bővült – tudtuk meg Lukács Ágotától, a pályázat koordinátorától.

Külhonból most is érkezett alkotás.

–  Általában szoktak küldeni a határon túlról is novellát, ez ebben az évben sem volt másként. Most Erdélyből érkezett pályamű – mondta Lukács Ágota.

Az eredményhirdetés a magyar költészet napjához kapcsolódóan április 11-én lesz Szolnokon a Verseghy Ferenc Könyvtárban.

Olvasta már?

Exit mobile version
For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript.