Összefogás a fogyatékossággal élő gyermekek sportoltatásáért

Együttműködési megállapodást írt alá a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a XVIII. kerületi Robogó Óvoda a pestszentlőrinc-pestszentimrei fogyatékossággal élők óvodapedagógiai nevelésének és iskolai előkészítésének fejlesztése érdekében.

A FODISZ keddi közleménye szerint az eseményen elhangzott, a szakmai együttműködés célja, hogy a Robogó Óvodában integrált nevelésben részesülő, fogyatékkal élő nagycsoportos gyermekek és azok szülei megismerjék a FODISZ tevékenységét. Ezt azt szolgálja, hogy könnyebb legyen az iskolaválasztáskor a gyermek mozgás-aktivitásának folytatása, sportolással az életminőség javítása, tehetségkutató versenyekkel pedig a tehetséggondozás segítése.

Az együttműködés - amelyet Dóczy Ildikó, a Robogó Óvoda intézményvezetője és Szabó László, a FODISZ elnöke írt alá - további célja, hogy képessé tegye a pestszentlőrinci óvodában a mozgássérült gyermekeket az állapotukhoz mérten önálló életre. Emellett a felek azt kívánják elérni, hogy könnyebb legyen az óvoda-iskola átmenet, megvalósuljon az esélyegyenlőség, valamint mozgás-aktivitás programokkal segítsék az egészséges, minőségi élethez való hozzájutást.

Tematikus hírek

Hírdetés