Járókeretét eldobva ért célba a hős kisfiú

Járókeretét eldobva ért célba a hős kisfiú
Megjelenés: 2015.07.29
Sport
Forrás: Rehabportál

A 8 éves Bailey Matthews részt vett a Howard Kastély kertjében rendezett triatlon versenyen, North Yorkshire-ban, Angliában - írja a The Sun

A verseny része 100 méter tóúszás, 4000 méter kerékpározás és 1300 méter futás. Ez még egy teljesen ép, felnőtt szervezet számára is kihívás lehet. Nem úgy, mint a kis Bailey-nek, aki koraszülöttként jött a világra, majd 18 hónapos korában bénulást diagnosztizáltak nála. Járókerettel tud csak mozogni.

A kis harcos, aki mindannyiunk számára követendő példa lehet, nem szeretné, ha másként kezelnék őt, mint egészséges kortársait. Éppen ezért nem is hátráltatta testi állapota abban, hogy benevezzen a versenyre a több mint 500 induló mellé. 

Biciklijére stabilizátorokat szereltek, a futáshoz pedig guruló járókeretet használt, de az utolsó húsz méteren maga mögött hagyta a járókeretét és saját erejéből akart teljesíteni. Bailey többször is elesett, de mindig felállt és újra küzdeni kezdett a célba érésért, amit a körülötte álló lelkes szurkoló tömeg hatalmas éljenzéssel, biztatással üdvözölt. 

Édesapja, Johnatan, aki maga is triatlonista, óriási büszkeséggel ölelte meg fiát a célvonalon. "Baileynek az életben mindenért küzdenie kell, amit más szülők magától értetődőnek vesznek - például a felöltözés. De egyszerűen nem hagyja, hogy ez megpecsételje őt"- nyilatkozta az apa.

"Komolyan, ez lenyűgöző volt, nem is lehetnénk büszkébbek rá és arra, amit véghezvitt."

Tematikus hírek

Hírdetés