Művészeti pályázat mozgáskorlátozott művészek részére

A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete a Viktória Rehabilitációs Központ létrejöttének 20. évfordulója alkalmából több pályázatot hirdet amatőr és hivatásos művészek, valamint mozgáskorlátozott alkotók részére.

Képzőművészeknek

A pályázat célja: egyrészt a már ismert művészek és a kevésbé ismert mozgássérült alkotók részéreközös bemutatkozási lehetőséget biztosítani; másrészt ösztönözni mind-annyiukat újabb képzőművészeti alkotások létrehozására.

A pályázat feltételei

A pályázaton hivatásos és amatőr alkotók egyaránt részt vehetnek.

Szakáganként maximum 2 db műalkotás küldhető be a következőképp:

 • Festmény: maximum 60 x 80 cm-es méretig és bekeretezve
 • Grafika: maximum 60 x 80 cm-es méretig paszpartura keretben (Sokszorosított grafikánál a max. 5 darabból álló sorozat egynek számít)
 • Kisplasztika:  maximum 40 cm-es terjedelemig stabilizált állapotban

Az alkotások hátoldalán vagy alján nyomtatott betűkkel fel kell tüntetni:

 • az alkotó nevét és lakcímét az irányítószámmal együtt
 • a műalkotás címét, méretét, kivitelezési módját

Hivatásos és amatőr fotósok számára

A pályázat célja kettős: egyrészt a nem mozgássérült fotósoktól azt várjuk, hogy a fogyatékos vagy bármely más okból hátrányos helyzetű emberek képi ábrázolásával jól és gyorsan értelmezhető módon próbálják bemutatni a bennük rejlő értékeket, illetve az alkotások erejével legyenek képesek ráirányítani a nagyközönség figyelmét a fogyatékossággal élő vagy más okok miatt hátrányos helyzetű emberekre (szegényekre, öregekre, szenvedélybetegekre, hajléktalanokra stb.), műveikkel segítsenek a megismerésben, az elfogadásban, az előítéletek lebontásában és az elesettek iránti szolidaritás erősítésében, ösztönözzenek az értük való cselekvésre.

A mozgássérült fotósoknak pedig bemutatkozási lehetőségeket szeretnénk biztosítani és ösztönözni őket vizuális tehetségük kibontakoztatására.

A pályázat feltételei

 • Minden pályázó maximum 4 alkotással pályázhat. (Az összesen 5 képből álló sorozat azonban egynek számít, de ezt a beküldéskor feltétlenül jelezni kell!)
 • A képeket a megszokott, minimum 24 cm-es oldalméretben és a kép méreteit meghaladó minimum 5 cm-es oldalkeretet is tartalmazó fekete kartonra rögzítve, kiállításra kész állapotban kérjük leadni.

Kézműveseknek, iparművészeknek és népművészeknek

Kézművesek, népművészek, iparművészek és az e mesterségekkel foglalkozó mozgássérült alkotók számára népi, iparművészeti és kézműves tárgyak készítésére szóló pályázatot hirdetünk. A tárgyak lehetnek: kerámia, gyöngyfűzés, divatékszer, bőrtárgy, bőrdíszmű, tűzzománc, szőttes, foltvarrás, hímzés, festett vagy egyéb textiltárgy, fafaragás, festett 
bútor, fonott áru, csuhé stb.

A pályázat célja: egyrészt a már ismert mesterek és a mozgássérült alkotók részére közös bemutatkozási lehetőséget szeretnénk biztosítani annak érdekében, hogy egymást és a különböző mesterségeket még jobban megismerjék; másrészt ösztönözni szeretnénk mindannyiukat újabb remekek, használati és dísztárgyak készítésére.

A pályázat feltételei

 • A pályázaton hivatásos és amatőr, egyéni vagy csoportos alkotók egyaránt részt vehetnek.
 • Mindenki maximum 2 db tárgyat, műalkotást küldhet be bemutatásra kész állapotban.
 • Az alkotások, dísztárgyak hátoldalán vagy alján jól rögzített módon fel kell tüntetni a készítő nevét és teljes lakcímét az irányítószámmal együtt.

Általános tudnivalók

Mind a három pályázat munkáinak leadási határideje:

 • postán: 2016 június 30-ig
 • személyesen: 2016 június 20-a és 30-a között naponta 9-től 17 óráig

A pályaműveket a fent megadott időpontok között postán vagy személyesen a következő címre kell eljuttatni:

 • Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete 8000 Székesfehérvár Erzsébet u. 20. (Az egyesület irodája a Viktória központ épületében található. Bejárat a Lövölde út felől a garázssorról.)

A beérkezett pályamunkákat zsűri értékeli, és a zsűri javaslata alapján a meghirdető szerv képviselői döntenek a díjak odaítéléséről.

A legjobb művek kiállításon való bemutatására és a díjak átadására 2016 őszén kerül sor Székesfehérváron a Viktória Rehabilitációs Központ jubileumi ünnepségén.

Minden további felvilágosítást a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületétől lehet kérni az egyesület postacímén, a Viktória központ e-mail címén (viktoriakozpont [KUKAC] gmail [PONT] com) vagy ügyfélfogadási időben a (22) 316-926-os vagy a (22) 333-110-es telefonszámokon.

Tematikus hírek

www.pafi.hu

Hírdetés