Edgar Stene Prize 2018 pályázat reumatológiai betegséggel élők számára

Edgar Stene Prize 2018 pályázat reumatológiai betegséggel élők számára
Megjelenés: 2018.01.03
Pályázatok

Mindnyájan a lehető legteljesebb, független életet szeretnénk élni. Ez azonban, sokszor nehézségekbe ütközik, ha egy reumatológiai betegséggel élünk együtt.

Az EULAR – PARE (People with Arthritis and Rheumatism in Europe) 2018-ban is meghirdeti hagyományos, betegek számára kiírt pályázatát. A betegek személyes élményei és tapasztalatai leírását várják a megadott témában arról, hogy ki, és miért segít életükben megbirkózni a betegség okozta problémákkal. Ez lehet a házastárs, egy családtag, egy barát, vagy valaki az egészségügyben, a kezelésében résztvevő személy, de lehet akár egy kutya, macska, vagy ló is, aki vigasztalást nyújt. Ezzel mindazoknak elismerést és köszönetet szeretnének kifejezni, akik a betegek körül mindennap önzetlenül szeretetet, támogatást és segítséget adnak. Kérjük, osszák meg velünk történetüket!

A pályázaton részt vehet minden reumatológiai betegséggel élő 16 évesnél idősebb beteg.

A pályázatot két gépelt oldalnyi magyar nyelvű szöveg (WORD dokumentum, A4-es oldalméret, lehetőleg Arial 12-es betűmérettel, szimpla sorközzel, normál margókkal) formájában 2018. január 10-ig kérjük eljuttatni a következő címre lehetőleg elektronikusan (de lehet papíron is):

Magyar Reumabetegek Egyesülete
Dr. Ortutay Judit
1023 Budapest Ürömi u. 56.
ortutay [PONT] judit [KUKAC] mail [PONT] orfi [PONT] hu

A pályázat benyújtásához szükséges adatok:

  • név, lakcím, telefonszám/mobilszám, e-mail cím,
  • 5 vagy több személyes fénykép a szerzőről a témához kapcsolódóan, lehetőleg elektronikus formában, magyarázó képaláírással
  • néhány személyes információ a szerzőről: életkor, foglalkozás, család, lakóhely, hol szerzett tudomást a pályázatról, és miért döntött a részvétel mellett?
  • a szerző nyilatkozata hozzájárulásáról, hogy írását hazai és nemzetközi szinten publikálják.

A beérkezett pályaműveket egy 3 tagú bizottság fogja elbírálni, és közülük a legjobbnak ítélt munkát küldjük majd el az EULAR titkárságára. A nemzetközi pályázat első helyezettjeiről tavasszal döntenek, az 1000 Eurós első díjat az EULAR 2018. évi kongresszusának nyitóünnepségén adják át Amszterdamban (Hollandia). A nyertes egyúttal 4 napos amszterdami tartózkodást is nyer, részt vehet az EULAR gálavacsorán és fedezik útiköltségét is. A második helyezett 700 Eurot, a harmadik 300 Eurot nyer.

Tematikus hírek

www.pafi.hu