Egy különleges nyílt nap fogyatékossággal élő embereknek

Egy különleges nyílt nap fogyatékossággal élő embereknek
Megjelenés: 2015.03.06
Munka
Forrás: Rehabportal
SalvaVita

A Salva Vita Alapítvány idén áprilisban először szervezi meg hazánkban a „Neked MUNKA, nekem ÁLOM” napot. E különleges nyílt nap célja, hogy a jelentkező fogyatékos emberek megismerhessék azt a munkahelyet, munkakört, amiről mindig is álmodtak.

A program előkészítése már zajlik, az alapítvány várja a programra nyitott munkáltatók és az érdeklődő fogyatékos emberek jelentkezését.

Írországban már évek óta sikeresen működik a „Job Shadow Day”, amely napon a dolgozni vágyó fogyatékos emberek kipróbálhatják magukat „álommunkájukban”. 2015-ben először, Európa több országában is megrendezésre kerül ez az érzékenyítő program, ugyanazon a napon.  2015. áprilisában Magyarországon, „Neked MUNKA, nekem ÁLOM” címmel A Salva Vita Alapítvány szervezi a fogyatékos emberek számára ezt a nyílt napot.

A programba bekapcsolódó munkáltatók esetében nem csak a cég mutatkozik be az érdeklődő fogyatékos embereknek, hanem mindig egy-egy konkrét munkakört ellátó munkavállaló, egy házigazda is. Ő fogadja a fogyatékos munkavállalót, aki az ő munkanapját követheti nyomon. Reményeink szerint ezen a napon a napi rutin mellett különböző érdekes, különleges tevékenységekbe is betekinthetnek majd a szerencsés résztvevők. Természetesen a Salva Vita Alapítvány nem hagyja magára sem a jelentkezőket, sem pedig a munkáltatókat: tapasztalt mentorok kísérik a munkahelyekre az résztvevőket, majd a helyszínen egész nap hozzáértő támogatást biztosítanak.

Vég Katalin, az alapítvány ügyvezetője abban bízik, hogy sokan jelentkeznek a programba, és még többekhez eljut majd a „Neked MUNKA, nekem ÁLOM” híre. Bár ennek a nyílt napnak nem célja, hogy konkrét állásajánlatok szülessenek, mégis újabb mérföldkövet jelenthet a fogyatékos emberek megismerésében, elfogadásában, elősegítheti, hogy közülük egyre többen tudjanak a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni.

A program nem csak az idei évre szól, az Alapítvány hosszú távra tervez, amihez nagy segítséget jelent, hogy a kezdeményezés bekerült a Norvég Civil Támogatási Alap kedvezményezett projektjei közé, valamint hogy folyamatosan bővül a hazai támogatók köre is.

További információ:
Salva Vita Alapítvány
E-mail: nekedmunka [kukac] salvavita.hu
Telefon: +36 70 398 50 42, +36 1 323 1256

A Salva Vita Alapítvány 1993 óta támogatja a fogyatékos embereket abban, hogy munkát találjanak, kibontakoztathassák képességeiket, és lehetőségük legyen megteremteni maguknak az önálló élet feltételeit. Emellett számos formában támogatják a munkáltatókat is a fogyatékos munkavállalók foglalkoztatásában. További információ a Salva Vita Alapítvány tevékenységéről: www.salvavita.hu

Tematikus hírek

Hírdetés