Munka

2018-ban ismét indul a Neked MUNKA, nekem ÁLOM!

A Salva Vita Alapítvány fogyatékos emberek jelentkezését várja a 2018-ban megrendezésre kerülő, országos hatókörű Neked MUNKA, nekem ÁLOM! programjára.

2018. március 19-23-a között ismét megrendezésre kerül az országos Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Nap Budapesten és minden magyar megyében. E napok lehetőséget adnak fogyatékos emberek és munkáltatók kötetlen találkozására egy nyílt nap keretében. A program célja nem a munkaközvetítés, hanem lehetőség nyújtása személyes találkozásra, egymás megismerése és kölcsönös tapasztalatszerzésre.

A program általános célja így a munkáltatók figyelmének felhívása a fogyatékos álláskeresőkre, és a fogyatékos emberek munkaálmának megvalósítása egy napra.

E speciális napon a programban részt vevő fogyatékos emberek eltölthetnek egy napot egy számukra érdekes, általuk választott munkahelyen, munkakörben, egy napra kipróbálhatják álmaik munkáját. A munkáltatók a jelentkező fogyatékos emberek igényei, ötletei, álmai alapján kerülnek megkeresésre, így garantálva, hogy mindenki olyan munkahelyre jusson el, ami őt igazán érdekli, ami az ő álommunkahelye. A programba bekapcsolódó munkáltatónál egy házigazda fogadja a fogyatékos résztvevőt, az ő munkanapját követheti nyomon a jelentkező, emellett a fogyatékos résztvevők napját felkészített kísérők is segítik.

2017-ben május 30-a és június 2-a között került sor a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! Napok megrendezésére országszerte. Budapest mellett mind a 19 megyében voltak “álomnapok”, melynek révén 260 fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű ember próbálhatta ki magát egy-egy munkahelyen, így több mint 250 munkáltató ismerte meg a programot.

Jelentkezni az alábbi oldalon lehet pár egyszerű kérdés megválaszolásával és az on-line jelentkezési lap elküldésével:
http://nekedmunka.hu/mint-munkavallalo-2/

Jelentkezési határidő: 2018. január 26.

A programra bármely fogyatékossággal rendelkező, akár álláskereső, akár dolgozó nagykorú fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű ember jelentkezhet.

A program országos hatókörű, 2018-ban az ország területén várhatóan több mint 200 fogyatékos ember vehet részt a programban.

További információ a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! programról:

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatja.

Olvasta már?