Íme a LEGO első kerekesszékes figurája

Íme a LEGO első kerekesszékes figurája
Megjelenés: 2016.01.28
Aktuális
Forrás: Rehabportál
Fotó: Fotó: Promobricks

LEGO rajongók által a nuremberg-i Promobricks bemutató során készített fotókon jól látható egy kerekesszékes,- valamint egy segítőkutyát formázó játékfigura, melyek vélhetően a #ToyLikeMe esélyegyenlőségi kampány hatására készültek - számol be a Guardian.

Valószínűsíthető, hogy a két figurával a LEGO részben arra a kritikákra kívánt válaszolni, mely szerint nem elég sokszínűek az általuk készített figurák. A tavalyi év során indult #ToyLikeMe kampányhoz eddig 20 ezren csatlakoztak aláírásukkal azt követelve, hogy legyenek olyan figurák is a LEGO kínálatában, amelyek valamilyen fogyatékossággal élő embert ábrázolnak.

A kampány egyik alapítója, Rebecca Atkinson tavaly decemberben tett nyilatkozatában azt mondta: " A LEGO cég világszerte 150 millió fogyatékossággal élő gyermek igényeit hagyja figyelmen kívül azzal, hogy nem jeleníti meg speciális körülményeiket valamilyen pozitív formában a termékeiben... ez nem csupán figurák eladásáról vagy jogegyenlőségi kérdésekről szól, hanem az előítéletek megváltoztatásáról. Arról, hogy az olyan nagy márkák, mint a LEGO pozitív és fontos célokra használják ismertségüket és befolyásukat."

A LEGO eredetileg ellenállt a kérésnek, mondván: "Játékaink szépsége épp abban áll, hogy a gyermekek maguk építhetik fel saját történeteiket." Az új kollekció alapján viszont úgy tűnik, a cég végül mégis változtatott álláspontján.

A #ToyLikeMe alapítói nagy örömmel üdvözölték az új figurákat.

Tematikus hírek

Hírdetés