Klubnap fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők számára

Klubnap fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők számára
Megjelenés: 2015.12.04
Aktuális
Forrás: Rehabportál

2015. december 10-én (csütörtök) 10.00-12.00 között kerül megrendezésre az első (nyilvános) Nóra Támaszpont Klubnap, amelyet, melynek kiemelt témája: Munkavállalási lehetőségek a kutatás tükrében.

A klubban beszélgetésre kerül sor a vonatkozó kutatás eredményeiről, és arról a munkavállalást segítő módszerről, amit a Nóra Támaszpont programot megvalósító alapítványok szakmai csapata dolgozott ki. A szervezők kíváncsiak arra, hogy az érintett anyák mivel egészítenék ki, milyen szempontokat tartanak fontosnak annak érdekében, hogy munkát tudjanak vállalni, a munkahelyüket meg tudják tartani.

Mi az a NÓRA Támaszpont?

A NÓRA Támaszpont programot fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők számára indította a Motiváció Alapítvány és a JÓL-LÉT Alapítvány a Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával.  A cél az volt, hogy ebben a speciálisan nehéz élethelyzetben olyan lehetőségeket dolgozzunk ki, amelyek segítenek

  • az egyéni problémák hatékonyabb kezelésében
  • munkavállalással, álláskereséssel kapcsolatban
  • rekreációs lehetőségek kialakításában
  • közösségi kezdeményezések elindításában

A program 2014-ben átfogó kutatással indult, amelyben felmérték, milyen tényezők befolyásolják a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkavállalását. Több olyan képzést is indítottak az ország különböző városaiban, amelynek során az egyéni érdekérvényesítésben és a közösségi ügyekkel kapcsolatos együttműködésben segítették a résztvevőket.  A programba eddig több százan kapcsolódtak be a kutatásban, fókuszcsoportos beszélgetésekben, képzéseken való részvétellel és igény fogalmazódott meg a rendszeres találkozásra. Ennek első állomása a december 10-i klubnap. A klub nyitott, elsősorban érintett szülőknek szól, ezen felül a helyszín befogadóképessége miatt a jelentkezéseket csak előzetes regisztrációval tudnak elfogadni.

Helyszín: Motiváció Alapítvány akadálymentes székháza - 1055, Budapest Honvéd u. 22.
Részvételi szándékát kérjük, jelezze a kanya.kinga_kukac_jol-let.com címen.

Tematikus hírek

Hírdetés