Kezek nélküli kislány nyerte a kézíróversenyt

Kezek nélküli kislány nyerte a kézíróversenyt
Megjelenés: 2016.05.14
Aktuális
Forrás: Rehabportál
Elekes Judit

Anaya Ellick ritka rendellenességgel született, a hétéves lánynak ugyanis nem fejlődtek ki az ujjai, elképesztő szorgalmának köszönhetően mégis ő nyerte az országos kézíróversenyt az Egyesült Államokban.

Kézíróversenyt nyerni hétévesen egyébként is dicséretre méltó, de így, hogy protézist sem használt segítségül, még inkább szép teljesítmény.

“Ő az egyik legeltökéktebb kislány az osztályában” – mondta Joan Stalnaker, a lány tanárnője a Pilot Online-nak, és hozzátette, először megijedt, mert tizenhárom éves pályafutása alatt sosem volt dolga ilyen fogyatékossággal élő gyerekkel.

Anaya megkapta a Zaner-Bloser cég különdíját, a Nicholas Maxim kitüntetést. A vállalat rendszeresen írásversenyeket rendez óvodásoktól kezdve kisiskolásoknak.

A lányról már születése előtt megmondták az orvosok, hogy betegen fog világra jönni, Down-szindróma és más rendellenességek előfordulását is feltételezték, de ezek szerencsére nem valósultak meg. Anyja, Bianca Middleton elmondta, ennek ellenére aggódott, hogyan fog a lánya érvényesülni az életben, és kifejezetten félt, hogy Anayát majd megszólják eltérő külseje miatt.

Ő viszont hamar megtanulta, hogyan kell fogni a villát és játszani az építőjátékokkal, de mindig elutasította a segítséget, és a saját erejéből tanult meg egészséges ember módjára élni. Megtanult zsírkrétával rajzolni, és ötévesen, a saját akaratából hagyta abba a kézprotézis használatát.

“Az én lányom a legmenőbb a világon” – vallotta büszkén Anaya édesanyja. A lánynak művészi tehetsége is van, nagyon szeret rajzolni, mert általa könnyebben ki tudja fejezni az érzéseit, és a karatét is ki akarja próbálni.

Ha nagy lesz, akkor tudós vagy űrkutató akar lenni, és viccesen figyelmeztette a gyerekeket, hogy ezek után senkinek nem lehet semmiféle kifogása, ha hanyag a kézírása, hiszen ő is megcsinálta.

Tematikus hírek

Hírdetés