Biztos haláltól mentette meg a kutya a down-szindrómás kisfiút

A baleset akkor történt, mikor a down-szindrómás fiú bújócskázás közben elrejtőzött a szárítóban. Ha nincs Riley, minden bizonnyal meghal.

„A feleségemnek az tűnt fel, hogy Teddy mintha megbolondult volna, fel-alá rohangál a lakásban és egyfolytában ugat”

– nyilatkozta Riley édesapja a BBC-nek, majd hozzátette, a baleset azért történhetett, mert a szárító be volt programozva, hogy egy bizonyos időpontban automatikusan induljon el.

Csakhogy a bújócskázó ötéves, Riley épp ezt a helyet választotta magának rejtekhelyéül, így amikor a gép elindult, senki sem tudta, hogy veszélyben van – a család négylábú kedvencét, Teddyt leszámítva. Riley édesanyja elmondta, épp a nappalit porszívózta, mikor feltűnt neki az egyébként békés és nyugodt kutya szokatlan viselkedése.

„Követtem őt a szárítóig, ekkor vettem észre Riley-t a gépben. Azonnal megállítottam a szárítót, és kirángattam belőle Riley-t. Szerencsére az ijedtségen és néhány kisebb égési sérülésen kívül nem esett komoly baja”

– Mrs. Duffy hozzátette, a kórházban azt mondták neki, ha fia három-négy perccel tovább marad a gépben, súlyosabb sérüléseket szenvedett volna, talán meg is hal.

„Az biztos, hogy ahogy Riley-t kiengedik a kórházból, Teddy gigantikus tonhalfilét vacsorázik majd.”

Tematikus hírek