A beszédképtelen fiú megható levelet írt autizmusáról

A beszédképtelen fiú megható levelet írt autizmusáról
Megjelenés: 2016.05.22
Aktuális
Forrás: Rehabportál
Washington Post

Gordy nem beszél, ezért most először levélben fogalmazta meg szüleinek, hogy érez autizmusával kapcsolatban. Szülei, Evan és Dara Baylinson korábban nem is gondolták, hogy fiúk megérti a jövőjével kapcsolatos aggodalmaikat, vagy hogy egyáltalán reflektál valamilyen módon arra, hogy autista - írja cikkében a The Washington Post.

Gordy nem beszél, ezért a vele való kommunikáció igen nehézkes. Nemrég azonban egy levélben fogalmazta meg, mit gondol és érez a világról, és a helyéről benne.

„Az agyam nem sokban különbözik a tiétektől, tudja, mit akar, és hogy hogyan kell kifejeznie magát. De a testem, ami inkább egy 180 centis részeg csecsemőé, visszatart ettől” – írja.

A fiú minden egyes betűt egyik mutatóujjával gépelt be, senki nem tanította erre, teljesen magától fejlesztette ki a módszert.

„Ezt a levelet nem az együttérzés miatt írom, arra nincs szükségem. Szeretem magam úgy is, hogy egy részeg csecsemő testében élek... ezt a levelet azért írom, mert szükségem van figyelemre és elfogadásra.”

Gordy autizmusát 17 hónapos korában diagnosztizálták. A most 16 éves fiú nem képes beszéd formájában kifejezni magát, azonban agya tökéletesen működik és telve van figyelemmel, szerettel és optimizmussal. A szülők korábban sosem gondolták volna, hogy a fiú ilyen éles ésszel és friss humorral tekint saját autizmusára.

Íme Gordy levele teljes terjedelmében, angol nyelven:

Gordy levele

A teljes cikk szintén angol nyelven ITT olvasható.

Tematikus hírek