2016-ban ismét elérkezik a Remény és szépség napja

2016-ban ismét elérkezik a Remény és szépség napja
Megjelenés: 2016.08.03
Aktuális
Forrás: Rehabportál

A Remény és szépség napja esemény egy olyan alkalom, melyen ingyenes hennakoronát készítenek a rákos betegeknek és túlélőknek, a rákkal és a kemoterápiával összefüggő hajvesztés miatt.

Ez év augusztus 4-én a Remény és szépség napja öt városban kerül megrendezésre - azonos időben.

A rák elleni küzdelemnek gyakran része a fájdalmas kemoterápia. Ennek egyik következménye, a hajhullás még érzékenyebben érinti a női betegeket, hisz hajunk a nőiesség szimbóluma.

A CsillámVilág ingyenes hennakoronát ajánl fel az érintetteknek. Soós Krisztina, a CsillámVilág ügyvezetője elmondta, az esemény megálmodója, hogy a hennafestés a pszichés és mentális gyógyításról szól, és segít helyreállítani a betegek érzelmi energiáit a nehéz időszakban.

Önkéntes hennafestő művészek részletgazdag motívumokból álló koronákat, virágos díszeket festenek a betegek fejbőrére vagy egyéb, általuk választott bőrfelületre. A közösségi program segíti a kikapcsolódást, ugyanakkor a betegséggel járó következmények felvállalását, ezáltal a gyógyulást is.

“A hennafestés inkább a lelki gyógyhatásról szól, mint a fizikairól. A betegek nehéz időszakon mennek át, ami érzelmileg is megterhelő, és kihívásokkal jár. Mi ezzel az esztétikailag és érzelmileg feltöltő lehetőséggel mutatunk egy lehetséges utat számukra”

– mondja Soós Krisztina.

Az érintett betegeket a következő időpontban és helyszíneken várják a szervezők: 2016.08.04., 16.00-19.00

Helyszínek:

  • Budapest 1063, Szív u. 18. / CsillámVilág
  • Debrecen 4025, Simonffy u. 21. / Ifjúsági Ház
  • Miskolc 3530, Régiposta u. 16. / A Nő Örök Egészségbolt és Talpcentrum
  • Székesfehérvár 8000, Basa utca 1. / Igéző
  • Szeged 6725, Kormányos utca 18. / Betty Szépségszalon


Ingyenes online regisztráció szükséges: https://remeny.csillamvilag.com/index.php/kapcsolat/

”Reméljük, hogy minél több érintetthez vagy már a gyógyulás útjára lépett nőhöz eljut ez a fantasztikus léleksimogató program, hiszen csodás látni a mosolygós arcokat”

– mondja Halom Bori, aki 2012-ben maga is átesett mellrákon, azóta pedig blogjával Mellrákinfó és egyesületével támogatja a sorstársakat és segíti a szervezést.

A Remény és szépség napja napjára jelentkező önkéntesek csodálatos, vidám és szívet melengető élményről számoltak be. A szervezők várják hennafestők, sminkesek, fotósok jelentkezését önkéntesként az eseményekre.

”Büszkén viselik a meseszép alkotásokat és gyakran, aki parókában vagy kendőben érkezik, bizony ezek nélkül távozik. Számomra ez ebben a fantasztikus." - meséli Hegedűs Gyöngyvér, hennafestő, önkéntes, a program egyik partnerje.

Fontos tudni, hogy a henna egy gyógynövény, mely Indiában is őshonos. A rendezvényen használt hennapasztába csak biztonságos alapanyagok kerülnek. Természetes, bőrbarát anyagokkal (citromlé, kristálycukor, levendulaolaj) keverve 1-2 hétig tartós barna színű nyomot hagy a bőrön, viselőjének ezzel boldog perceket-órákat szerezve.

A Remény és Szépség napja egy olyan esemény, amelyen önkéntes henna művészek gyűlnek össze azért, hogy gyönyörű henna koronákat fessenek a betegek kopasz fejére egyfajta érzelmi megerősítést nyújtva nekik. A Remény és Szépség napját 2008-ban indította el a CsillámVilág, és 2011 óta negyedévente megrendezett eseménnyé vált.

A CsillámVilág - a Remény és Szépség napja alapítója - Magyarország kiemelkedő arcfesték, henna és csillámtetoválás eszközöket forgalmazó vállalkozása. A következő jó hírű és kitűnő minőségű, biztonságos nemzetközi testfestékek forgalmazója Közép és Kelet-Európában: Mehron, Snazaroo, Eulenspiegel, Superstar, DiamondFX, Violent Lips, Glitterify.me, Illusion és a többi.

A Remény és Szépség napja több partner összefogásával működik:

  • A Hennalap.com hazánk nagy online henna enciklopédiája, hiteles forrása a hennával kapcsolatos információknak.
  • A Mellrákinfó Egyesület a mellrákkal küzdő és mellrákon átesett nőket támogató szervezet.
  • Hegedűs Gyöngyvér hazánk legjobb hennafestője díját nyerte el a CsillámVilág által szervezett World Online Body Art Awards versenyen 2014-ben. Azóta szorosan együttműködik a Remény és Szépség napja programmal.

Tematikus hírek