Jogszabályi háttér

Jogszabályi háttér
Megjelenés: 2016.03.29
Tudástár

A témára vonatkozó jogszabályok gyűjteménye

Foglalkoztatókat érintő jogszabályok

Érdekvédelem

Fogyatékos személyek érdekvédelmi és szakmai szervezetei

Jogsegély

Autisták Országos Szövetségének jogsegélyszolgálata

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének jogsegélyszolgálata

Siketek és Nagyotthallók Országos Szövetségének jogsegélyszolgálata

Siketvakok Országos Egyesületének jogsegélyszolgálata

Kézenfogva Alapítvány jogsegélyszolgálata

  • Célcsoport az értelmi fogyatékos, halmozottan sérült és autista emberek köre, valamint hozzátartozóik és a velük hivatásszerűen foglalkozó szakemberek.
  • A szolgáltatást igénybe lehet venni személyesen – előzetes telefonos egyeztetés után, telefonon – 06-40-200-320 (az ország egész területéről helyi díjszabással hívható kék szám) pénteken 10.00 és 16.00 óra között, vagy online – nehagydmagad [KUKAC] kezenfogva [PONT] hu
  • A jogsegélyszolgálat részletes bemutatása

Motiváció Közhasznú Alapítvány jogi tanácsadása

  • A szolgáltatás magába foglalja az ingyenes jogi tanácsadást megváltozott munkaképességű, egészségkárosodással élő, valamint fogyatékos emberek illetve az őket nevelő szülők részére kizárólag a munkajog és a fogyatékos emberek ellátásainak területén. A tanácsadáson túl – kizárólag a fent említett jogterületeken – okiratszerkesztésben is segítséget nyújtanak.
  • A szolgáltatást igénybe lehet venni postai úton (Motiváció Alapítvány, 1055 Budapest, Honvéd u. 22., e-mailben ozvari [PONT] adam [KUKAC] motivacio [PONT] hu, a http://szulosegito.motivacio.hu honlapon regisztrált ügyfeleknek a kapcsolat űrlap jogi tanácsadás kategóriájában, telefonon a (061) 317 4417, vagy a (0670) 662 6261 számon, vagy személyesen, előzetes időpont-egyeztetés alapján az Alapítvány székhelyén (Motiváció Alapítvány, 1055 Budapest, Honvéd u. 22.)
  • A jogsegélyszolgálat részletes bemutatása
Utoljára frissítve: csütörtök, 29 szeptember 2016 10:14
Hírdetés